TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Fűszeres csirkecom zöldséges-édesburgonyás ágyon
Fűszeres csirkecom zöldséges-édesburgonyás ágyon
Recept Fűszeres csirkecom zöldséges-édesburgonyás ágyon
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.8.2022

Fűszeres csirkecom zöldséges-édesburgonyás ágyon

Férjem nem szereti az édesburgonyát, de ha az finom csirkéhez és zöldségekkel együtt van, akkor nem mond rá nemet. Ez az egytálétel még az ő tetszését is elnyerte. Szerző: Nada I (Rebeka)

Alapanyagok
3 db
édesburgonya
3 db
vöröshagyma
1 fej
fokahgyma
1 db
kisebb karfiol
1 db
cukkini
1 db
kisebb padlizsán
6 db
csirkecomb
10 evőkanál
olívaolaj
1 csokor
friss fűszer (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, oregánó...)
Ízlés szerint
só, bors, grill fűszerkeverék
2 evőkanál
vaj
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
    1. Az édesburgonyát nyolc részre vagy negyedekre vágjuk (méretfüggő), a vöröshagymát kockázzuk. A fokhagymát megpucoljuk.
  1. A karfiolt rózsáira szedjük. A padlizsánt félbe vágjuk és besózzuk, 30 percet pihentetjük. A padlizsánt letöröljük, felszeleteljük.
  2. A cukkinit csíkokra vágjuk, a csirkecombot fűszerezzük. A zöldségeket sózzuk, sütőtálba tesszük.
  3. A zöldségekre tesszük a csirkecombot, olajjal meglocsoljuk.
  4. 200 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. A vége előtt pár perccel rátesszük a vajat a csirkecombra, hogy szép aranyszínűre süljön.
  5. Ha kell, sütés közben vízzel néha-néha felöntjük.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása