Fűszeres csirkefalatok sörtésztában

Manapság egyre különlegesebb ételekkel, hozzávalókkal találkozunk. Íme egy régi-új kedvenc, a fűszeres csirkefalatok sörtésztában. Ami egy olyan különleges módon tünteti fel a csirkehúst, mintha egy étterem sztárszakácsa készítette volna.

Hozzáadta:, 21.9.2016
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Fűszeres csirkefalatok sörtésztában

Hozzávalók

Sörtésztához:
2 bögrebúza finomliszt
2 bögrevilágos sör
1 kv. kanálélesztőpor
csipet só
További hozzávalók:
500 gcsirkehús (én csirkemellet használtam)
2 ev. kanálolaj
ízesítésnek fokhagyma, szabadon választott fűszerkeverék
olaj a kisütéshez

Elkészítés menete

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porélesztőt és a sót, majd alaposan elkeverjük. A liszt közepébe egy mélyedést készítünk, ebbe öntjük bele a sört. Ezután az alapanyagokat összekeverjük, majd 2 órát kelni hagyjuk.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a húst. A csirkemellet kisebb darabokra szeljük, én most felcsíkoztam. A falatkákat sóztam, ráraktam a zúzott fokhagymát, és grillcsirke fűszerkeverékkel megszórtam. Ízlés szerint friss zöldfűszerek is választhatóak, sőt, a csirkefalatokat akár előző este is bepácolhatjuk. Miután a falatkákat megfűszereztük, étkezési fóliával befedjük és 1-2 órát pihentetjük.
  3. A csirkefalatokat belemártjuk a megkelt tésztába, és forró olajban készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta aranybarna. A csirkefalatokat salátával tálaljuk.