Fűszeres csirkefalatok sörtésztában

Hozzáadta: TopPetra, 21.9.2016
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
Manapság egyre különlegesebb ételekkel, hozzávalókkal találkozunk. Íme egy régi-új kedvenc, a fűszeres csirkefalatok sörtésztában. Ami egy olyan különleges módon tünteti fel a csirkehúst, mintha egy étterem sztárszakácsa készítette volna.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.9.2016
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Sörtésztához:
2 bögrebúza finomliszt
2 bögrevilágos sör
1 kv. kanálélesztőpor
csipet só
További hozzávalók:
500 gcsirkehús (én csirkemellet használtam)
2 ev. kanálolaj
ízesítésnek fokhagyma, szabadon választott fűszerkeverék
olaj a kisütéshez
- A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porélesztőt és a sót, majd alaposan elkeverjük. A liszt közepébe egy mélyedést készítünk, ebbe öntjük bele a sört. Ezután az alapanyagokat összekeverjük, majd 2 órát kelni hagyjuk.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a húst. A csirkemellet kisebb darabokra szeljük, én most felcsíkoztam. A falatkákat sóztam, ráraktam a zúzott fokhagymát, és grillcsirke fűszerkeverékkel megszórtam. Ízlés szerint friss zöldfűszerek is választhatóak, sőt, a csirkefalatokat akár előző este is bepácolhatjuk. Miután a falatkákat megfűszereztük, étkezési fóliával befedjük és 1-2 órát pihentetjük.
- A csirkefalatokat belemártjuk a megkelt tésztába, és forró olajban készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta aranybarna. A csirkefalatokat salátával tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS