Fűszeres-cukkinis csirkefalatok

Hozzáadta: TopPetra, 5.10.2019
Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Cukkinis receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
Ennél a receptnél három nagyobb csirkecombot használtam, amit olyan kicsire kockáztam, amilyenre csak tudtam. Az aprított csirkét elkevertem a finom fűszerekkel és szószokkal, majd egy éjszakát hűtőszekrényben pihentettem. A fűszer a klasszikus són, borson kívül a curry fűszerkeveréket is jelentette, amitől igazán érdekes és pompázatos lett a csirkefalat. Másnap már csak olajon megsütöttem, a fűszeres-cukkinis csirkefalatokat pedig burgonyapürével tálaltam. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.10.2019
Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Cukkinis receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
3 dbcsirkecomb filé (kockázva, kicsire)
1 dbvöröshagyma (apróra vágva)
1 dbcukkini (kb 250g, héjával lereszelve nagy lyukú reszelőn)
5 dbtojás
1 ev. kanálszárított majoránna
1 kv. kanálcurry fűszerkeverék
1 lkv. kanálőrölt édes pirospaprika
1 lkv. kanálételízesítő
1 kv. kanálWorchest
2 kv. kanálszójaszósz
1 kv. kanálsó
1/2 kv. kanálőrölt bors
4 ev. kanál(púpos) keményítő
olaj sütéshez
- A tojást az ételízesítővel, további fűszerekkel, Worchesterre és szójaszósszal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a keményítőt. Ebbe a keverékbe tesszük bele a kis kockára vágott csirkehúst, eldolgozzuk, hogy a husi minden oldalára jusson, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe kerül, hogy pihenjen.
- A lereszelt cukkinit megsózzuk, a felesleges levet kinyomkodjuk és elkeverjük a hússal.
- Érdemes alaposan elkeverni, mert a keményítő „szeret” a tál aljára kerülni.
- Egy kanál segítségével a húsos adagokat forró serpenyőbe tesszük, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- A felesleges olajat leitatjuk. Burgonyapürével, salátával tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS