Fűszeres-cukkinis csirkefalatok

Recept Fűszeres-cukkinis csirkefalatok
KÜLDÖTT KÉPEK

Ennél a receptnél három nagyobb csirkecombot használtam, amit olyan kicsire kockáztam, amilyenre csak tudtam. Az aprított csirkét elkevertem a finom fűszerekkel és szószokkal, majd egy éjszakát hűtőszekrényben pihentettem. A fűszer a klasszikus són, borson kívül a curry fűszerkeveréket is jelentette, amitől igazán érdekes és pompázatos lett a csirkefalat. Másnap már csak olajon megsütöttem, a fűszeres-cukkinis csirkefalatokat pedig burgonyapürével tálaltam. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

3 dbcsirkecomb filé (kockázva, kicsire)
1 dbvöröshagyma (apróra vágva)
1 dbcukkini (kb 250g, héjával lereszelve nagy lyukú reszelőn)
5 dbtojás
1 ev. kanálszárított majoránna
1 kv. kanálcurry fűszerkeverék
1 lkv. kanálőrölt édes pirospaprika
1 lkv. kanálételízesítő
1 kv. kanálWorchest
2 kv. kanálszójaszósz
1 kv. kanál
1/2 kv. kanálőrölt bors
4 ev. kanál(púpos) keményítő
olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást az ételízesítővel, további fűszerekkel, Worchesterre és szójaszósszal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a keményítőt. Ebbe a keverékbe tesszük bele a kis kockára vágott csirkehúst, eldolgozzuk, hogy a husi minden oldalára jusson, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe kerül, hogy pihenjen.
  2. A lereszelt cukkinit megsózzuk, a felesleges levet kinyomkodjuk és elkeverjük a hússal.
  3. Érdemes alaposan elkeverni, mert a keményítő „szeret” a tál aljára kerülni.
  4. Egy kanál segítségével a húsos adagokat forró serpenyőbe tesszük, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. A felesleges olajat leitatjuk. Burgonyapürével, salátával tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás