Fűszeres pulykamell kukoricával

Ez a laza fűszeres pulykamell nem mondom, hogy a világ legegyszerűbb kajája, de az biztos, hogy az elkészítése nagyon könnyű. Nem kell hozzá sok minden, és ha megvannak az alapanyagok, akkor az összeállítása már csak pár mozdulat. Az íze szerintem nagyon finom, és bátran lehet kísérletezni. Aki csípősen szereti, az hozhatja a chillit, aki pedig igazán keletiesre szeretné, az currypor helyett curry pasztát is használhat. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 17.4.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fűszeres pulykamell kukoricával

Hozzávalók

400 gpulykamell
200 gcsemegekukorica (konzerv lecsepegtetett, vagy fagyasztott)
curry fűszerkeverék
ízlés szerint só, bors
150 mlhabtejszín
1 ev. kanálaprított metélőhagyma
2 ev. kanálvaj

Elkészítés menete

  1. A pulykamellet felkockázzuk vagy vékony csíkokra vágjuk.
  2. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a pulykamellet kifehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, curry fűszerkeverékkel ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a kukoricát, kevés vízzel felöntjük, majd lefedjük és a húst puhára pároljuk – kb. 15-20 perc.
  4. A tejszínnel elkeverjük, pár percig együtt főzzük, megkóstoljuk, és ha kell, akkor még ízesítjük.
  5. Megszórjuk a friss metélőhagymával, elkeverjük, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.