TopReceptek.hu Húsételek Pulykahús Fűszeres pulykamell kukoricával
Fűszeres pulykamell kukoricával
Recept Fűszeres pulykamell kukoricával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.4.2020

Fűszeres pulykamell kukoricával

Ez a laza fűszeres pulykamell nem mondom, hogy a világ legegyszerűbb kajája, de az biztos, hogy az elkészítése nagyon könnyű. Nem kell hozzá sok minden, és ha megvannak az alapanyagok, akkor az összeállítása már csak pár mozdulat. Az íze szerintem nagyon finom, és bátran lehet kísérletezni. Aki csípősen szereti, az hozhatja a chillit, aki pedig igazán keletiesre szeretné, az currypor helyett curry pasztát is használhat. Szerző: Lacusin

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 g
pulykamell
200 g
csemegekukorica (konzerv lecsepegtetett, vagy fagyasztott)
curry fűszerkeverék
ízlés szerint só, bors
150 ml
habtejszín
1 ev. kanál
aprított metélőhagyma
2 ev. kanál
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A pulykamellet felkockázzuk vagy vékony csíkokra vágjuk.
  2. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a pulykamellet kifehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, curry fűszerkeverékkel ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a kukoricát, kevés vízzel felöntjük, majd lefedjük és a húst puhára pároljuk – kb. 15-20 perc.
  4. A tejszínnel elkeverjük, pár percig együtt főzzük, megkóstoljuk, és ha kell, akkor még ízesítjük.
  5. Megszórjuk a friss metélőhagymával, elkeverjük, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása