Fűszeres pulykamell kukoricával
Ez a laza fűszeres pulykamell nem mondom, hogy a világ legegyszerűbb kajája, de az biztos, hogy az elkészítése nagyon könnyű. Nem kell hozzá sok minden, és ha megvannak az alapanyagok, akkor az összeállítása már csak pár mozdulat. Az íze szerintem nagyon finom, és bátran lehet kísérletezni. Aki csípősen szereti, az hozhatja a chillit, aki pedig igazán keletiesre szeretné, az currypor helyett curry pasztát is használhat. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
400 gpulykamell
200 gcsemegekukorica (konzerv lecsepegtetett, vagy fagyasztott)
curry fűszerkeverék
ízlés szerint só, bors
150 mlhabtejszín
1 ev. kanálaprított metélőhagyma
2 ev. kanálvaj
- A pulykamellet felkockázzuk vagy vékony csíkokra vágjuk.
- Serpenyőben vajat hevítünk, majd a pulykamellet kifehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, curry fűszerkeverékkel ízesítjük.
- Hozzáadjuk a kukoricát, kevés vízzel felöntjük, majd lefedjük és a húst puhára pároljuk – kb. 15-20 perc.
- A tejszínnel elkeverjük, pár percig együtt főzzük, megkóstoljuk, és ha kell, akkor még ízesítjük.
- Megszórjuk a friss metélőhagymával, elkeverjük, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS