Fűszeres-sajtos cukkinihasáb

Bár már itt az ősz, a nyári ízeket szerintem nem kell elfelejteni! A cukkini szerencsére egész évben kapható, és én ezt igyekszem is minél jobban kihasználni. Néha például elkészítem ezt az egyszerű, mégis nagyon-nagyon finom fűszeres cukkinihasábot! A méretre vágott zöldséget beleforgatom a mártásba, majd parmezán és zsemlemorzsa keverékébe, a sütő pedig elvégzi a dolgát.

Hozzáadta:, 27.9.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fűszeres-sajtos cukkinihasáb

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbnagyobb cukkini
200 mltejföl
1 ev. kanálmustár
1 dbvöröshagyma
2 kv. kanálalmaecet
2 kv. kanálméz
kb. 100 mlzsemlemorzsa
kb. 100 mlreszelt parmezán
só és bors

Elkészítés menete

  1. A cukkinit megmossuk és hasábokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk vagy karikára vágjuk, kevés olajon aranyszínre pirítjuk.
  2. A pirított vöröshagymát a mézzel, ecettel, mustárral, sóval és borssal együtt leturmixoljuk. Ezután adjuk hozzá a tejfül és ezzel is elkeverjük.
  3. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot elkeverjük. A cukkini hasábokat belemártjuk a pikáns szószba, majd pedig a zsemlemorzsás keverékbe.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  5. Ha marad még tejfölös mártás, mártogatósként is használhatjuk.

Forrás: Povar