TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Fűszeres-sajtos cukkinihasáb
Fűszeres-sajtos cukkinihasáb
Recept Fűszeres-sajtos cukkinihasáb
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.9.2020

Fűszeres-sajtos cukkinihasáb

Bár már itt az ősz, a nyári ízeket szerintem nem kell elfelejteni! A cukkini szerencsére egész évben kapható, és én ezt igyekszem is minél jobban kihasználni. Néha például elkészítem ezt az egyszerű, mégis nagyon-nagyon finom fűszeres cukkinihasábot! A méretre vágott zöldséget beleforgatom a mártásba, majd parmezán és zsemlemorzsa keverékébe, a sütő pedig elvégzi a dolgát.

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 db
nagyobb cukkini
200 ml
tejföl
1 ev. kanál
mustár
1 db
vöröshagyma
2 kv. kanál
almaecet
2 kv. kanál
méz
kb. 100 ml
zsemlemorzsa
kb. 100 ml
reszelt parmezán
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit megmossuk és hasábokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk vagy karikára vágjuk, kevés olajon aranyszínre pirítjuk.
  2. A pirított vöröshagymát a mézzel, ecettel, mustárral, sóval és borssal együtt leturmixoljuk. Ezután adjuk hozzá a tejfül és ezzel is elkeverjük.
  3. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot elkeverjük. A cukkini hasábokat belemártjuk a pikáns szószba, majd pedig a zsemlemorzsás keverékbe.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  5. Ha marad még tejfölös mártás, mártogatósként is használhatjuk.

Forrás: Povar

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása