Fűszeres-sajtos cukkinihasáb

Recept Fűszeres-sajtos cukkinihasáb
KÜLDÖTT KÉPEK

Bár már itt az ősz, a nyári ízeket szerintem nem kell elfelejteni! A cukkini szerencsére egész évben kapható, és én ezt igyekszem is minél jobban kihasználni. Néha például elkészítem ezt az egyszerű, mégis nagyon-nagyon finom fűszeres cukkinihasábot! A méretre vágott zöldséget beleforgatom a mártásba, majd parmezán és zsemlemorzsa keverékébe, a sütő pedig elvégzi a dolgát.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 dbnagyobb cukkini
200 mltejföl
1 ev. kanálmustár
1 dbvöröshagyma
2 kv. kanálalmaecet
2 kv. kanálméz
kb. 100 mlzsemlemorzsa
kb. 100 mlreszelt parmezán
só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukkinit megmossuk és hasábokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk vagy karikára vágjuk, kevés olajon aranyszínre pirítjuk.
  2. A pirított vöröshagymát a mézzel, ecettel, mustárral, sóval és borssal együtt leturmixoljuk. Ezután adjuk hozzá a tejfül és ezzel is elkeverjük.
  3. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot elkeverjük. A cukkini hasábokat belemártjuk a pikáns szószba, majd pedig a zsemlemorzsás keverékbe.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  5. Ha marad még tejfölös mártás, mártogatósként is használhatjuk.

Forrás: Povar

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás