Galuska savanyú káposztával és füstölt hússal

A galuska (vagy akár nokedli) nagyon hálás alapanyag! Egyrészt ideális köret szaftos húsokhoz, vagy akár pörkölthöz, de a megfelelő feltéttel csodás fő fogás készíthető belőle. Az egyik ilyen a savanyú káposztával, füstölt hússal és pirított hagymával tálalt galuska. Én személy szerint egy héten keresztül fogyasztani tudnám.

Hozzáadta:, 27.5.2020
Kategória: Főételek, Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Galuska savanyú káposztával és füstölt hússal

Hozzávalók

3 dbtojás
1/2 ltej
1 kv. kanál
finomliszt, szükség szerint (kb. 350-400 g)
100 mlszóda
vaj
savanyú káposzta
füstölt hús
vöröshagyma

Elkészítés menete

  1. A tojást a tejjel és sóval felverjük, majd elkezdjük adagolni a lisztet.
  2. Annyi lisztet szórunk hozzá, hogy már formázható, de mégsem teljesen kemény tésztát kapjunk. Ezután adjuk hozzá a szódát. Szükség szerint még egy kevés liszttel javíthatunk az állagán. Akkor jó, ha a tészta könnyen keverhető, de mégis sűrű.
  3. Edényben sós vizet forralunk, majd a forrásban lévő vízbe szaggatjuk bele a galuskát. 2-3 percig főzzük.
  4. A vöröshagymát kockára vágjuk és megpirítjuk. A savanyú káposztát szükség szerint átmossuk, a füstölt húst felkockázzuk.
  5. A leszűrt galuskát elkeverjük a pirított hagymával, a savanyú káposztával és a füstölt hússal.

Forrás: Vaření a pečení s radostí