Galuska savanyú káposztával és füstölt hússal
A galuska (vagy akár nokedli) nagyon hálás alapanyag! Egyrészt ideális köret szaftos húsokhoz, vagy akár pörkölthöz, de a megfelelő feltéttel csodás fő fogás készíthető belőle. Az egyik ilyen a savanyú káposztával, füstölt hússal és pirított hagymával tálalt galuska. Én személy szerint egy héten keresztül fogyasztani tudnám.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2020
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Galuska
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
3 dbtojás
1/2 ltej
1 kv. kanálsó
finomliszt, szükség szerint (kb. 350-400 g)
100 mlszóda
vaj
savanyú káposzta
füstölt hús
vöröshagyma
- A tojást a tejjel és sóval felverjük, majd elkezdjük adagolni a lisztet.
- Annyi lisztet szórunk hozzá, hogy már formázható, de mégsem teljesen kemény tésztát kapjunk. Ezután adjuk hozzá a szódát. Szükség szerint még egy kevés liszttel javíthatunk az állagán. Akkor jó, ha a tészta könnyen keverhető, de mégis sűrű.
- Edényben sós vizet forralunk, majd a forrásban lévő vízbe szaggatjuk bele a galuskát. 2-3 percig főzzük.
- A vöröshagymát kockára vágjuk és megpirítjuk. A savanyú káposztát szükség szerint átmossuk, a füstölt húst felkockázzuk.
- A leszűrt galuskát elkeverjük a pirított hagymával, a savanyú káposztával és a füstölt hússal.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Halušky se zelím a uzeným.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Halušky s kapustou a údeným.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS