TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Galuska savanyú káposztával és füstölt hússal
Galuska savanyú káposztával és füstölt hússal
Recept Galuska savanyú káposztával és füstölt hússal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.5.2020

Galuska savanyú káposztával és füstölt hússal

A galuska (vagy akár nokedli) nagyon hálás alapanyag! Egyrészt ideális köret szaftos húsokhoz, vagy akár pörkölthöz, de a megfelelő feltéttel csodás fő fogás készíthető belőle. Az egyik ilyen a savanyú káposztával, füstölt hússal és pirított hagymával tálalt galuska. Én személy szerint egy héten keresztül fogyasztani tudnám.

15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
tojás
1/2 l
tej
1 kv. kanál
finomliszt, szükség szerint (kb. 350-400 g)
100 ml
szóda
vaj
savanyú káposzta
füstölt hús
vöröshagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a tejjel és sóval felverjük, majd elkezdjük adagolni a lisztet.
  2. Annyi lisztet szórunk hozzá, hogy már formázható, de mégsem teljesen kemény tésztát kapjunk. Ezután adjuk hozzá a szódát. Szükség szerint még egy kevés liszttel javíthatunk az állagán. Akkor jó, ha a tészta könnyen keverhető, de mégis sűrű.
  3. Edényben sós vizet forralunk, majd a forrásban lévő vízbe szaggatjuk bele a galuskát. 2-3 percig főzzük.
  4. A vöröshagymát kockára vágjuk és megpirítjuk. A savanyú káposztát szükség szerint átmossuk, a füstölt húst felkockázzuk.
  5. A leszűrt galuskát elkeverjük a pirított hagymával, a savanyú káposztával és a füstölt hússal.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása