TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Gesztenyés kocka sütés nélkül, tejszínhabbal
Gesztenyés kocka sütés nélkül, tejszínhabbal
Recept Gesztenyés kocka sütés nélkül, tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Gyors és egyszer finomság, gesztenyepürével. Nyami!

TopPetra TopPetra    ·   26.9.2021

Gesztenyés kocka sütés nélkül, tejszínhabbal

Gyors és egyszer finomság, gesztenyepürével. Nyami!

Alapanyagok

Tészta:

250 g
aprított keksz
500 g
gesztenyepüré, ízlés szerint édes vagy cukor nélkül
10 ml
rum
50 g
vaj

Krém:

1 csomag
vaníliapuding
400 ml
tej
200 g
vaj
100 g
kristálycukor
500 ml
habtejszín
2 csomag
vaníliacukor
1 csomag
habfixáló
Reszelt csoki díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tepsit (25x35 cm), alufóliával kibéleljük.
  2. A pudingport a tejjel, vaníliacukorral és kristálycukorral elkeverjük, sűrű pudingot főztünk. A még forró pudingba belekeverjük a vajat. Addig keverjük, amíg a vaj fel nem oldódik és el nem keveredik a pudinggal.
  3. A kekszet a gesztenyepürével elkeverjük, jó alaposan. Hozzáadjuk a rumot vagy romaromát, majd a kapott masszát alufóliával kibélelt tepsibe tesszük.
  4. A habtejszínt a habfixálóval együtt habbá verjük.
  5. A gesztenyés alapra ráöntjük a pudingot, a pudingra rákenjük a tejszínhabot.
  6. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása