Gesztenyés kocka sütés nélkül, tejszínhabbal

Hozzáadta: TopPetra, 26.9.2021
Kategória: Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Gyors és egyszer finomság, gesztenyepürével. Nyami!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.9.2021
Kategória: Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
250 gaprított keksz
500 ggesztenyepüré, ízlés szerint édes vagy cukor nélkül
10 mlrum
50 gvaj
Krém:
1 csomagvaníliapuding
400 mltej
200 gvaj
100 gkristálycukor
500 mlhabtejszín
2 csomagvaníliacukor
1 csomaghabfixáló
Reszelt csoki díszítéshez
- Elkészítjük a tepsit (25x35 cm), alufóliával kibéleljük.
- A pudingport a tejjel, vaníliacukorral és kristálycukorral elkeverjük, sűrű pudingot főztünk. A még forró pudingba belekeverjük a vajat. Addig keverjük, amíg a vaj fel nem oldódik és el nem keveredik a pudinggal.
- A kekszet a gesztenyepürével elkeverjük, jó alaposan. Hozzáadjuk a rumot vagy romaromát, majd a kapott masszát alufóliával kibélelt tepsibe tesszük.
- A habtejszínt a habfixálóval együtt habbá verjük.
- A gesztenyés alapra ráöntjük a pudingot, a pudingra rákenjük a tejszínhabot.
- A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nepečené kaštanové kostky se šlehačkou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS