TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Gesztenyés sajttorta
Gesztenyés sajttorta
Recept Gesztenyés sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.3.2022

Gesztenyés sajttorta

A gesztenyés sajttortából még nem tudtam annyit készíteni, hogy legalább egy napig kitartson. A család lecsap rá és addig eszi, amíg el nem fogy.

35 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap

150 g
aprított zabpehely
50 g
darált dió
50 g
gesztenyepüré
50 g
vaj
20 g
méz

Töltelék

500 g
lágy túró
200 g
natúr krémsajt
250 g
gesztenyepüré
30 g
méz
1 db
tojás
1 evőkanál
vanília ízű pudingpor

Öntet

100 g
fehér csokoládé
10 g
étcsokoládé
30 g
kókuszolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az alaphoz a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű sütőforma aljára tesszük. 180 fokon 7 percig sütjük.
  2. A túrót a natúr krémsajttal kikeverjük, beledolgozzuk a tojást, a gesztenyepürét, mézet és pudingport. Vehetünk édes és cukor nélküli pürét is. Ha cukor nélkülit használunk, akkor a tölteléket érdemes még édesíteni. A tölteléket rákenjük a tészta tetejére, majd 155 fokos sütőbe visszatesszük, további 50 percig sütjük.
  3. A kihűlt sajttortára ráöntjük az öntetet: a csokit a kókuszolajjal együtt felolvasztjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása