Gesztenyés szelet keksszel
Nem bonyolult desszert, mégis fantasztikus! A keksz és csoki teszi ellenállhatatlanná. Szező: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
4 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
4 dbtojás
4 ev. kanálporcukor
4 ev. kanálvíz
Krém:
1 csomagvanília ízű pudingpor
300 mltej
250 gvaj
200 gporcukor
Töltelék:
250 ggesztenyepüré
4 ev. kanállekvár
2 ev. kanálkakaó
500 gháztartási keksz
300 mltej
15 mlrum
Szükségünk lesz:
180 gcsokoládé
2 ev. kanálnapraforgóolaj
- A sütőt 180 fokra állítjuk, a 20x33 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverjük. A tojássárgát a cukorral habbá verjük, majd beledolgozzuk a vizet, majd a száraz hozzávalókat is. A tojásfehérjét habbá verjük, beleforgatjuk. A tésztát tepsibe tesszük, 15 percig sütjük. Kihűtjük.
- A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, pudingot főzünk. A vajat a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
- A kekszet nagyobb darabokra törjük, a tejjel, kakaóval, gesztenyepürével, lekvárral és rummal eldolgozzuk. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A kihűlt tésztát félbe vágjuk, rákenjük a krém felét, a krémre a kekszes tölteléket. A másik adag krémel lefedjük, erre kerül a másik adag tészta.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kaštanové řezy se sušenkami.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS