TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Gesztenyés szelet keksszel
Gesztenyés szelet keksszel
Recept Gesztenyés szelet keksszel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.11.2021

Gesztenyés szelet keksszel

Nem bonyolult desszert, mégis fantasztikus! A keksz és csoki teszi ellenállhatatlanná. Szező: Triniti

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó
4 db
tojás
4 ev. kanál
porcukor
4 ev. kanál
víz

Krém:

1 csomag
vanília ízű pudingpor
300 ml
tej
250 g
vaj
200 g
porcukor

Töltelék:

250 g
gesztenyepüré
4 ev. kanál
lekvár
2 ev. kanál
kakaó
500 g
háztartási keksz
300 ml
tej
15 ml
rum

Szükségünk lesz:

180 g
csokoládé
2 ev. kanál
napraforgóolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 180 fokra állítjuk, a 20x33 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverjük. A tojássárgát a cukorral habbá verjük, majd beledolgozzuk a vizet, majd a száraz hozzávalókat is. A tojásfehérjét habbá verjük, beleforgatjuk. A tésztát tepsibe tesszük, 15 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, pudingot főzünk. A vajat a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  4. A kekszet nagyobb darabokra törjük, a tejjel, kakaóval, gesztenyepürével, lekvárral és rummal eldolgozzuk. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A kihűlt tésztát félbe vágjuk, rákenjük a krém felét, a krémre a kekszes tölteléket. A másik adag krémel lefedjük, erre kerül a másik adag tészta.
  6. A csokit az olajjak gőzfürdő felett felolvasztjuk, a süti tetejére öntjük, elegyengetjük. Megvárjuk, míg a csoki megköt, forró vízbe mártott éles késsel felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása