Gesztenyés szelet keksszel

Recept Gesztenyés szelet keksszel

Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Nem bonyolult desszert, mégis fantasztikus! A keksz és csoki teszi ellenállhatatlanná. Szező: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
4 dbtojás
4 ev. kanálporcukor
4 ev. kanálvíz

Krém:

1 csomagvanília ízű pudingpor
300 mltej
250 gvaj
200 gporcukor

Töltelék:

250 ggesztenyepüré
4 ev. kanállekvár
2 ev. kanálkakaó
500 gháztartási keksz
300 mltej
15 mlrum

Szükségünk lesz:

180 gcsokoládé
2 ev. kanálnapraforgóolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 180 fokra állítjuk, a 20x33 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverjük. A tojássárgát a cukorral habbá verjük, majd beledolgozzuk a vizet, majd a száraz hozzávalókat is. A tojásfehérjét habbá verjük, beleforgatjuk. A tésztát tepsibe tesszük, 15 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, pudingot főzünk. A vajat a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  4. A kekszet nagyobb darabokra törjük, a tejjel, kakaóval, gesztenyepürével, lekvárral és rummal eldolgozzuk. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A kihűlt tésztát félbe vágjuk, rákenjük a krém felét, a krémre a kekszes tölteléket. A másik adag krémel lefedjük, erre kerül a másik adag tészta.
  6. A csokit az olajjak gőzfürdő felett felolvasztjuk, a süti tetejére öntjük, elegyengetjük. Megvárjuk, míg a csoki megköt, forró vízbe mártott éles késsel felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás