TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Gluténmentes kakaós süti eperhabbal
Gluténmentes kakaós süti eperhabbal
Recept Gluténmentes kakaós süti eperhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.10.2022

Gluténmentes kakaós süti eperhabbal

Nagy sikert aratott próbálkozásom. A kakaós alap gluténmentes, pudingport használtam, liszt helyett.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

4 db
tojás
80 g
kakaós pudingpor
40 g
kakaó
60 g
nádcukor
1/2 csomag
sütőpor
70 ml
tej
50 ml
olaj

Eperhab

400 g
friss eper
1 csomag
vaníliacukor
1 evőkanál
méz
1 csomag
zselatin
250 ml
habtejszín

Öntet

100 g
friss eper
15 g
kakaó
1 evőkanál
méz
1 evőkanál
kókuszolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a tojássárgát az olajjal és tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a többi száraz hozzávalót. A tojásfehérjét habbá verjük, beleforgatjuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaforma aljára töltjük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  2. Az eperhabhoz az epret a cukorral leturmixoljuk.  A zselatint a csomagolás szerint előkészítjük, felmelegítjük, feloldjuk. Hozzáadunk 2 kanál epres masszát, majd ezt keverjük bele az eperbe. A tejszínt habbá verjük, eldolgozzuk az epres keverékkel.
  3. A kapott eperhabot rávisszük a kihűlt kakaós alap tetejére, hűtőbe tesszük.
  4. Az öntethez az epret leturmixoljuk, hozzáadjuk a kakaót, mézet olajat, majd rácsorgatjuk a torta tetejére.
  5. Hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára is. Tálalás előtt kedvünkre díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása