Gluténmentes mákos-málnás torta

Recept Gluténmentes mákos-málnás torta
KÜLDÖTT KÉPEK

Gluténmentes finomság mák és málna felhasználásával. Ízletes, szaftos, frissítő.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap

8 dbtojás
150 gnádcukor
20 gvaníliacukor
1/2 kv. kanálvanília aroma
1 evőkanálolaj
1 evőkanálvíz
130 gdarált mák
130 gmákliszt
1 csomagsütőpor
50 mltej

Krém

500 glágy túró
600 gnatúr krémsajt
20 gvaníliacukor
100 gfehér csokoládé
Vanília aroma
Málnalekvár

Málnás réteg

250 gfagyasztott málna
20 gmálna ízű pudingpor
1 evőkanálméz
50 mlvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, a vizet és az olajat is.
  2. A mákot, máklisztet és sütőport elkeverjük. A mákos alaphoz hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, majd a tejet, végül beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A tésztát 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 170 fokon 35 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a formából, kissé kihűtjük, a sütőpapírt eltávolítjuk.
  4. A csokit felolvasztjuk. A natúr krémsajtot a túróval, édesítővel alaposan kikeverjük, eldolgozzuk az olvasztott csokoládéval is. A kapott krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A málnát edénybe tesszük, kiolvasztjuk, hozzáadjuk a vízben csomómentesre kevert pudingport és a mézet is. Kis lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kihűtjük.
  6. A kihűlt tésztát 3 lapra vágjuk. Az alsót megkenjük a lekvárral, rátesszük a krém felét, majd a málnás krém felét. Lefedjük a második tésztalappal, a krémek rétegezését ismét megismételjük, majd lefedjük a harmadik lappal. A harmadik tésztalapra már csak egy vékony réteg krém kerül, az oldalára is kenhetünk. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, az oldalát még mákkal díszíthetjük. Hűtőszekrényben tároljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás