A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, a vizet és az olajat is.
A mákot, máklisztet és sütőport elkeverjük. A mákos alaphoz hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, majd a tejet, végül beleforgatjuk a tojáshabot.
A tésztát 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 170 fokon 35 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a formából, kissé kihűtjük, a sütőpapírt eltávolítjuk.
A csokit felolvasztjuk. A natúr krémsajtot a túróval, édesítővel alaposan kikeverjük, eldolgozzuk az olvasztott csokoládéval is. A kapott krémet hűtőszekrénybe tesszük.
A málnát edénybe tesszük, kiolvasztjuk, hozzáadjuk a vízben csomómentesre kevert pudingport és a mézet is. Kis lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kihűtjük.
A kihűlt tésztát 3 lapra vágjuk. Az alsót megkenjük a lekvárral, rátesszük a krém felét, majd a málnás krém felét. Lefedjük a második tésztalappal, a krémek rétegezését ismét megismételjük, majd lefedjük a harmadik lappal. A harmadik tésztalapra már csak egy vékony réteg krém kerül, az oldalára is kenhetünk. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, az oldalát még mákkal díszíthetjük. Hűtőszekrényben tároljuk.