Gluténmentes tekercs gesztenyés krémmel és banánnal

Recept Gluténmentes tekercs gesztenyés krémmel és banánnal
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű tekercs, könnyen elkészíthető. Ezt a roládot természetesen a tésztája mellett lágy krém teszi különlegessé, na meg a banán.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz

4 dbtojás
20 gkakaó
20 gkakaó vagy csokis fehérjepor
40 gnádcukor
1 kávéskanálsütőpor
csipet

Krém

250 glágy túró
100 gnatúr krémsajt
200 ggesztenyepüré

Szükségünk lesz még

100 glekvár
2 dbbanán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A kakaót, fehérjeport/kakaót és sütőport elkeverjük, tálba szitáljuk.
  2. A tojássárgát a cukorral habbá verjük, fokozatosan belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt és kevés olajjal bekent tepsibe tesszük, elegyengetjük. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  4. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, kiforgatjuk a tepsiből, felcsavarjuk, majd kendőbe tesszük. Kihűtjük, visszacsavarjuk, majd a sütőpapírt lehúzzuk.
  5. A krémhez a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk. Édes vagy cukor nélküli pürét is használhatunk, az édességét a krémnek magunk határozzuk meg.
  6. A tésztalapot megkenjük a lekvárral, a lekvárra kerül a krém. A szélére tesszük a banánt, majd felcsavarjuk. A tekercset krémmel megkenhetjük. Hűtőbe tesszük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás