TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Gluténmentes tekercs gesztenyés krémmel és banánnal
Gluténmentes tekercs gesztenyés krémmel és banánnal
Recept Gluténmentes tekercs gesztenyés krémmel és banánnal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.4.2022

Gluténmentes tekercs gesztenyés krémmel és banánnal

Egyszerű tekercs, könnyen elkészíthető. Ezt a roládot természetesen a tésztája mellett lágy krém teszi különlegessé, na meg a banán.

25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Korpusz

4 db
tojás
20 g
kakaó
20 g
kakaó vagy csokis fehérjepor
40 g
nádcukor
1 kávéskanál
sütőpor
csipet

Krém

250 g
lágy túró
100 g
natúr krémsajt
200 g
gesztenyepüré

Szükségünk lesz még

100 g
lekvár
2 db
banán
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A kakaót, fehérjeport/kakaót és sütőport elkeverjük, tálba szitáljuk.
  2. A tojássárgát a cukorral habbá verjük, fokozatosan belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt és kevés olajjal bekent tepsibe tesszük, elegyengetjük. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  4. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, kiforgatjuk a tepsiből, felcsavarjuk, majd kendőbe tesszük. Kihűtjük, visszacsavarjuk, majd a sütőpapírt lehúzzuk.
  5. A krémhez a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk. Édes vagy cukor nélküli pürét is használhatunk, az édességét a krémnek magunk határozzuk meg.
  6. A tésztalapot megkenjük a lekvárral, a lekvárra kerül a krém. A szélére tesszük a banánt, majd felcsavarjuk. A tekercset krémmel megkenhetjük. Hűtőbe tesszük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása