Gombamártás knédlivel
A gombamártás knédlivel az egyik kedvenc húsmentes fogásom. Ennek több oka is van: az egyik, hogy nagyon szeretem a gombát, a másik pedig a finom szaft és szósz, amiben a gomba benne van. Minél sűrűbb, annál jobb. Én friss gombából készítem, mert kétség sem fér ahhoz, hogy így a legfinomabb. A legtöbbször csiperkéből készítem, de laskagombával is isteni. Ha a család éppen valami laktatóbbra vágyik, akkor a sült húshoz szoktam vele meglocsolni, én pedig tökéletesen elvagyok a knédlis gombamártással.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.2.2017
Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
500 ggomba (csiperke)
1 ev. kanálzsiradék
1 dbbabérlevél
3 dbegész szegfűbors
2 csapott ev. kanálbúzafinomliszt
ízlés szerint só, frissen őrölt bors
3 kv. kanálecet (8%-os)
csipet cukor
1 dbvöröshagyma
250 mlhabtejszín
szükség szerint tej
- A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
- A zsiradékon (olajon) a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletet gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és szegfűborsot, majd pár percig együtt pirítjuk.
- Kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. A lisztet a tejszínnel elkeverjük és felöntjük vele a gombát.
- Hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, ízlés szerint egy kis tejjel felönthetjük, majd pár percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Knédlivel tálaljuk.
Szerző: Nada I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Houbová omáčka s knedlíkem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hubová omáčka s knedľou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Sos grzybowy z knedlikami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pilzsoße mit böhmischen Knödeln an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS