Gombamártás knédlivel

A gombamártás knédlivel az egyik kedvenc húsmentes fogásom. Ennek több oka is van: az egyik, hogy nagyon szeretem a gombát, a másik pedig a finom szaft és szósz, amiben a gomba benne van. Minél sűrűbb, annál jobb. Én friss gombából készítem, mert kétség sem fér ahhoz, hogy így a legfinomabb. A legtöbbször csiperkéből készítem, de laskagombával is isteni. Ha a család éppen valami laktatóbbra vágyik, akkor a sült húshoz szoktam vele meglocsolni, én pedig tökéletesen elvagyok a knédlis gombamártással.

Hozzáadta:admin, 15.2.2017
Kategória: Főételek
Gombamártás knédlivel

Hozzávalók

500 ggomba (csiperke)
1 ev. kanálzsiradék
1 dbbabérlevél
3 dbegész szegfűbors
2 csapott ev. kanálbúzafinomliszt
ízlés szerint só, frissen őrölt bors
3 kv. kanálecet (8%-os)
csipet cukor
1 dbvöröshagyma
250 mlhabtejszín
szükség szerint tej

Elkészítés menete

  1. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  2. A zsiradékon (olajon) a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletet gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és szegfűborsot, majd pár percig együtt pirítjuk.
  3. Kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. A lisztet a tejszínnel elkeverjük és felöntjük vele a gombát.
  4. Hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, ízlés szerint egy kis tejjel felönthetjük, majd pár percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Knédlivel tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)