Gombás csirkemell rizzsel

A gombás csirkemell rizzsel a konyhámban egy olyan örök klasszikusnak számít, amit egyszerűen nem lehet elrontani, a család pedig mindig örömmel fogad. Mondják is, hogy hetente többször megennék, de én azért igyekszem kicsit ritkábbra venni az étel elkészítését. Ez is egy tipikusan olyan recept, ami rengeteg módon elkészíthető. A fűszerezés, a gomba fajtája, konzerv vagy friss, natúr vagy tejszínes, rizs, rizibizi, esetleg kukorica a rizsbe. Íme a mi kedvencünk, petrezselymes-kukoricás burgonyával.

Hozzáadta:, 16.5.2017
Kategória: Főételek
Recept Gombás csirkemell rizzsel

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gcsirkemell
1 nagy fejvöröshagyma
100 gfriss gomba
só, bors
pirospaprika
kevés burgonyakeményítő sűrítéshez
olaj
Köret:
rizs
kukorica
petrezselyem

Elkészítés menete

  1. A csirkét kisebb darabokra vágjuk. Forró olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a szeletelt gombát.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. Ha megsült, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával. Nagy lángon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.

 

  1. Ha kész, a szószt burgonyakeményítővel sűrítjük. A mennyiséget annak megfelelően határozzuk meg, hogy mennyire sűrű szószt szeretnénk kapni.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. Hagyományos módon megfőzzük a rizst, majd hozzákeverjük a kukoricát. A tányéron petrezselyemmel díszíthetjük. Ne felejtsük le a friss zöldséget a tányér széléről!