Gombás csirkemell rizzsel

Recept Gombás csirkemell rizzsel

Hozzáadta: Viki78, 16.5.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A gombás csirkemell rizzsel a konyhámban egy olyan örök klasszikusnak számít, amit egyszerűen nem lehet elrontani, a család pedig mindig örömmel fogad. Mondják is, hogy hetente többször megennék, de én azért igyekszem kicsit ritkábbra venni az étel elkészítését. Ez is egy tipikusan olyan recept, ami rengeteg módon elkészíthető. A fűszerezés, a gomba fajtája, konzerv vagy friss, natúr vagy tejszínes, rizs, rizibizi, esetleg kukorica a rizsbe. Íme a mi kedvencünk, petrezselymes-kukoricás burgonyával.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 16.5.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gcsirkemell
1 nagy fejvöröshagyma
100 gfriss gomba
só, bors
pirospaprika
kevés burgonyakeményítő sűrítéshez
olaj

Köret:

rizs
kukorica
petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkét kisebb darabokra vágjuk. Forró olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a szeletelt gombát.
  2. Ha megsült, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával. Nagy lángon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.

 

  1. Ha kész, a szószt burgonyakeményítővel sűrítjük. A mennyiséget annak megfelelően határozzuk meg, hogy mennyire sűrű szószt szeretnénk kapni.
  2. Hagyományos módon megfőzzük a rizst, majd hozzákeverjük a kukoricát. A tányéron petrezselyemmel díszíthetjük. Ne felejtsük le a friss zöldséget a tányér széléről!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás