TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Gombás csirkemell rizzsel
Gombás csirkemell rizzsel
Recept Gombás csirkemell rizzsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   16.5.2017

Gombás csirkemell rizzsel

A gombás csirkemell rizzsel a konyhámban egy olyan örök klasszikusnak számít, amit egyszerűen nem lehet elrontani, a család pedig mindig örömmel fogad. Mondják is, hogy hetente többször megennék, de én azért igyekszem kicsit ritkábbra venni az étel elkészítését. Ez is egy tipikusan olyan recept, ami rengeteg módon elkészíthető. A fűszerezés, a gomba fajtája, konzerv vagy friss, natúr vagy tejszínes, rizs, rizibizi, esetleg kukorica a rizsbe. Íme a mi kedvencünk, petrezselymes-kukoricás burgonyával.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
csirkemell
1 nagy fej
vöröshagyma
100 g
friss gomba
só, bors
pirospaprika
kevés burgonyakeményítő sűrítéshez
olaj

Köret:

rizs
kukorica
petrezselyem
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkét kisebb darabokra vágjuk. Forró olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a szeletelt gombát.
  2. Ha megsült, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával. Nagy lángon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.

 

  1. Ha kész, a szószt burgonyakeményítővel sűrítjük. A mennyiséget annak megfelelően határozzuk meg, hogy mennyire sűrű szószt szeretnénk kapni.
  2. Hagyományos módon megfőzzük a rizst, majd hozzákeverjük a kukoricát. A tányéron petrezselyemmel díszíthetjük. Ne felejtsük le a friss zöldséget a tányér széléről!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása