Gombás krumplileves

Szeretem a burgonyalevest, főleg, ha jó sok gombával és gyökérzöldséggel van elkészítve. Legutóbb ezt a pompás és nagyon gazdag gombás krumplilevest főztem a családnak, jó sok répával, fehérrépával, burgonyával és gombával. A zöldségek, a gomba és krumpli mennyiségét szándékosan nem adtam meg, ugyanis ezeket szemre raktam bele a levesbe. Ideális vacsora, nagyon gyorsan elkészül, és ráadásul még finom is!

Hozzáadta:Alexa96, 21.11.2017
Kategória: Levesek
Gombás krumplileves

Hozzávalók

gyökérzöldség
zsír
köménymag
szegfűbors
feketebors
gomba
burgonya
vöröshagyma
finomliszt
fokhagyma
majoránna

Elkészítés menete

  1. A zsíron megpirítjuk a kockára vágott gyökérzöldséget. Sózzuk és borsozzuk, köménymaggal megszórjuk, hozzáadjuk a szegfűborsot és a feketeborsot.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, vízzel felöntjük és el kezdjük főzni. A főzés során keletkezett habot kanállal leszedjük a leves felszínéről.
  3. 10 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát.
  4. A vöröshagymát egy kevés zsíron megpirítjuk, 2 evőkanál liszttel folyamatos kevergetés mellett elkeverjük – rántást készítünk és hozzáadjuk a leveshez. Még pár percig főzzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majoránnával ízesítjük.
  5. Szükség szerint fűszerezzük. Egy fej vöröshagymát akár az elején beledobhatunk a levesbe – ettől különlegesebb ízt kap.