TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Gombás krumplileves
Gombás krumplileves
Recept Gombás krumplileves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   17.2.2017

Gombás krumplileves

A gombás krumplileves gyerekkorom nagy kedvence, amit anyukám és nagymamám is sokszor készített nekem. Vargányából az igazi, de csiperkével is készítettem már. Ha valaki szereti a karakteresebb ízeket, akkor egy kis olajon piríthat szalonnát, megfuttathatja rajta a hagymát, és erre az alapra lehet pakolni a zöldségeket. Nekem egy tányér a levesből sosem elég. A tetejét néha petrezselyemzölddel vagy aprított metélőhagymával díszítem, az ízét pedig pár csepp ecettel is javíthatjuk. Ez ízlés dolga, ki hogy szereti.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
egy tányér friss gomba
3 db
krumpli
2 d
répa
1 db
babérlevél
5 szem
szegfűbors
2 db
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint só, bors
1 ev. kanál
majoránna
3 ev. kanál
vaj
2 ev. kanál
búzafinomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A gombát és a répát megmossuk, felszeleteljük.
  2. A hagymát negyedekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk.
  3. A zöldségeket egy edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot, sózzuk és borsozzuk.
  4. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  5. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük és berántjuk a levest.
  6. Hozzáadjuk a fokhagymát, a majoránnát, ízlés szerint még sózzuk, és alacsony fokozaton még 5 percig főzzük.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept