Gombás krumplileves

Hozzáadta: Viki78, 17.2.2017
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Gombaleves, Legjobb levesek
KÜLDÖTT KÉPEK
A gombás krumplileves gyerekkorom nagy kedvence, amit anyukám és nagymamám is sokszor készített nekem. Vargányából az igazi, de csiperkével is készítettem már. Ha valaki szereti a karakteresebb ízeket, akkor egy kis olajon piríthat szalonnát, megfuttathatja rajta a hagymát, és erre az alapra lehet pakolni a zöldségeket. Nekem egy tányér a levesből sosem elég. A tetejét néha petrezselyemzölddel vagy aprított metélőhagymával díszítem, az ízét pedig pár csepp ecettel is javíthatjuk. Ez ízlés dolga, ki hogy szereti.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 17.2.2017
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Gombaleves, Legjobb levesek
ALAPANYAGOK
egy tányér friss gomba
3 dbkrumpli
2 drépa
1 dbbabérlevél
5 szemszegfűbors
2 dbvöröshagyma
1 gerezdfokhagyma
ízlés szerint só, bors
1 ev. kanálmajoránna
3 ev. kanálvaj
2 ev. kanálbúzafinomliszt
- A gombát és a répát megmossuk, felszeleteljük.
- A hagymát negyedekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk.
- A zöldségeket egy edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot, sózzuk és borsozzuk.
- Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
- A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük és berántjuk a levest.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, a majoránnát, ízlés szerint még sózzuk, és alacsony fokozaton még 5 percig főzzük.
Szerző: Nada I. (Rebeka)
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS