Gombás krumplileves

A gombás krumplileves gyerekkorom nagy kedvence, amit anyukám és nagymamám is sokszor készített nekem. Vargányából az igazi, de csiperkével is készítettem már. Ha valaki szereti a karakteresebb ízeket, akkor egy kis olajon piríthat szalonnát, megfuttathatja rajta a hagymát, és erre az alapra lehet pakolni a zöldségeket. Nekem egy tányér a levesből sosem elég. A tetejét néha petrezselyemzölddel vagy aprított metélőhagymával díszítem, az ízét pedig pár csepp ecettel is javíthatjuk. Ez ízlés dolga, ki hogy szereti.

Hozzáadta:, 17.2.2017
Kategória: Levesek
Recept Gombás krumplileves

Hozzávalók

egy tányér friss gomba
3 dbkrumpli
2 drépa
1 dbbabérlevél
5 szemszegfűbors
2 dbvöröshagyma
1 gerezdfokhagyma
ízlés szerint só, bors
1 ev. kanálmajoránna
3 ev. kanálvaj
2 ev. kanálbúzafinomliszt

Elkészítés menete

  1. A gombát és a répát megmossuk, felszeleteljük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. A hagymát negyedekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk.
  3. A zöldségeket egy edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot, sózzuk és borsozzuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  5. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük és berántjuk a levest.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  6. Hozzáadjuk a fokhagymát, a majoránnát, ízlés szerint még sózzuk, és alacsony fokozaton még 5 percig főzzük.

Szerző: Nada I. (Rebeka)