Gombás marhahús

Ha van kukta, akkor a gombás marhahús gyorsan elkészül. Ha nincs, akkor nincs más választás, mint maradni a régi, jól megszokott módszernél, és puhára főzzük. Ez több idő, de megéri a fáradozást! Szárított gombával dolgoztam, amit előtte forró vízbe áztattam. Ízesítésnek egyszerű fűszereket használtam, és egy kevés mustárt, hogy meglegyen a pici pikantériája.

Hozzáadta:, 19.9.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gombás marhahús

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gmarhahús
1 dbvöröshagyma
1 marékszárított gomba
1 dbleveskocka
1 ev. kanálmustár
bors
őrölt pirospaprika
olaj
keményítő

Elkészítés menete

  1. A marhahúst megmossuk, csíkokra vagy kockára vágjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk a húst, felöntjük a leveskocka és kb. két deci víz keverékével, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a forró vízbe áztatott gombát, majd mustárral ízesítjük.
  3. Lefedjük és a húst puhára főzzük.
  4. Amikor a hús már puha, kivesszük, a főzőlevet pedig vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.
  5. Visszatesszük a húst, pár percig együtt főzzük, majd tálaljuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou