Gombás marhahús
Ha van kukta, akkor a gombás marhahús gyorsan elkészül. Ha nincs, akkor nincs más választás, mint maradni a régi, jól megszokott módszernél, és puhára főzzük. Ez több idő, de megéri a fáradozást! Szárított gombával dolgoztam, amit előtte forró vízbe áztattam. Ízesítésnek egyszerű fűszereket használtam, és egy kevés mustárt, hogy meglegyen a pici pikantériája.
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 gmarhahús
1 dbvöröshagyma
1 marékszárított gomba
1 dbleveskocka
1 ev. kanálmustár
só
bors
őrölt pirospaprika
olaj
keményítő
- A marhahúst megmossuk, csíkokra vagy kockára vágjuk.
- A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk a húst, felöntjük a leveskocka és kb. két deci víz keverékével, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a forró vízbe áztatott gombát, majd mustárral ízesítjük.
- Lefedjük és a húst puhára főzzük.
- Amikor a hús már puha, kivesszük, a főzőlevet pedig vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.
- Visszatesszük a húst, pár percig együtt főzzük, majd tálaljuk.
Forrás: Pečené, varené s Ivou
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS