TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Gombás marhahús
Gombás marhahús
Recept Gombás marhahús
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.9.2020

Gombás marhahús

Ha van kukta, akkor a gombás marhahús gyorsan elkészül. Ha nincs, akkor nincs más választás, mint maradni a régi, jól megszokott módszernél, és puhára főzzük. Ez több idő, de megéri a fáradozást! Szárított gombával dolgoztam, amit előtte forró vízbe áztattam. Ízesítésnek egyszerű fűszereket használtam, és egy kevés mustárt, hogy meglegyen a pici pikantériája.

25 perc
Elkészítés
140 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
marhahús
1 db
vöröshagyma
1 marék
szárított gomba
1 db
leveskocka
1 ev. kanál
mustár
bors
őrölt pirospaprika
olaj
keményítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A marhahúst megmossuk, csíkokra vagy kockára vágjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk a húst, felöntjük a leveskocka és kb. két deci víz keverékével, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a forró vízbe áztatott gombát, majd mustárral ízesítjük.
  3. Lefedjük és a húst puhára főzzük.
  4. Amikor a hús már puha, kivesszük, a főzőlevet pedig vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.
  5. Visszatesszük a húst, pár percig együtt főzzük, majd tálaljuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása