Gombás marhahús

Recept Gombás marhahús

Hozzáadta: TopPetra, 19.9.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Marhahús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha van kukta, akkor a gombás marhahús gyorsan elkészül. Ha nincs, akkor nincs más választás, mint maradni a régi, jól megszokott módszernél, és puhára főzzük. Ez több idő, de megéri a fáradozást! Szárított gombával dolgoztam, amit előtte forró vízbe áztattam. Ízesítésnek egyszerű fűszereket használtam, és egy kevés mustárt, hogy meglegyen a pici pikantériája.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 19.9.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Marhahús, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gmarhahús
1 dbvöröshagyma
1 marékszárított gomba
1 dbleveskocka
1 ev. kanálmustár
bors
őrölt pirospaprika
olaj
keményítő

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A marhahúst megmossuk, csíkokra vagy kockára vágjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk a húst, felöntjük a leveskocka és kb. két deci víz keverékével, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a forró vízbe áztatott gombát, majd mustárral ízesítjük.
  3. Lefedjük és a húst puhára főzzük.
  4. Amikor a hús már puha, kivesszük, a főzőlevet pedig vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.
  5. Visszatesszük a húst, pár percig együtt főzzük, majd tálaljuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás