Gombás marhaszelet jázminrizzsel

Recept Gombás marhaszelet jázminrizzsel

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Ezerféle módon lehet elkészíteni, nekem pedig ez a gombás verzió az egyik kedvencem. Jázminrizzsel tálalom. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

kb 1 kgmarhahús, szeletelve
ízlés szerintsó és őrölt bors
2 dbközepes vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezdfokhagyma, apróra vágva
Alaplé (vagy víz és leveskocka keveréke)
2 kv. kanálőrölt kömény
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
2 kv. kanál
10 dbfriss csiperke
olaj
finomliszt
víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát olajon megpirítjuk. A húst kuktába tesszük. A serpenyőben, amin a húst is pirítottuk, megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Kevés alaplével felöntjük, pár percig főzzük, majd a hagymás-alapleves keveréket ráöntjük a húsra. Annyi alaplevet töltünk még hozzá, hogy a húst ellepje. Ezután kerül bele a kömény, a fokhagyma, a pirospaprika, a bors, a gombatönkök felszeletelve. Lefedjük, puhára főzzük (akár 3 óra is lehet, a nincs kuktánk).
  2. A húst kivesszük, a gombafejeket kevés olajon lepirítjuk. A húslevet liszt és víz keverékével sűrítjük, hozzáadjuk a pirított gombát, a húst is visszatesszük. Lefedjük, 30 percig főzzük.
  3. Jázminrizzsel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás