Gombás marhaszelet jázminrizzsel
Ezerféle módon lehet elkészíteni, nekem pedig ez a gombás verzió az egyik kedvencem. Jázminrizzsel tálalom. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021
Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
kb 1 kgmarhahús, szeletelve
ízlés szerintsó és őrölt bors
2 dbközepes vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezdfokhagyma, apróra vágva
Alaplé (vagy víz és leveskocka keveréke)
2 kv. kanálőrölt kömény
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
2 kv. kanálsó
10 dbfriss csiperke
olaj
finomliszt
víz
- A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát olajon megpirítjuk. A húst kuktába tesszük. A serpenyőben, amin a húst is pirítottuk, megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Kevés alaplével felöntjük, pár percig főzzük, majd a hagymás-alapleves keveréket ráöntjük a húsra. Annyi alaplevet töltünk még hozzá, hogy a húst ellepje. Ezután kerül bele a kömény, a fokhagyma, a pirospaprika, a bors, a gombatönkök felszeletelve. Lefedjük, puhára főzzük (akár 3 óra is lehet, a nincs kuktánk).
- A húst kivesszük, a gombafejeket kevés olajon lepirítjuk. A húslevet liszt és víz keverékével sűrítjük, hozzáadjuk a pirított gombát, a húst is visszatesszük. Lefedjük, 30 percig főzzük.
- Jázminrizzsel tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí plátky na žampionech s jasmínovou rýží.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rindfleisch mit Champignons und Jasminreis an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS