TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Gombás marhaszelet jázminrizzsel
Gombás marhaszelet jázminrizzsel
Recept Gombás marhaszelet jázminrizzsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.8.2021

Gombás marhaszelet jázminrizzsel

Ezerféle módon lehet elkészíteni, nekem pedig ez a gombás verzió az egyik kedvencem. Jázminrizzsel tálalom. Szerző: Danka

15 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
kb 1 kg
marhahús, szeletelve
ízlés szerint
só és őrölt bors
2 db
közepes vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
Alaplé (vagy víz és leveskocka keveréke)
2 kv. kanál
őrölt kömény
1 kv. kanál
őrölt pirospaprika
2 kv. kanál
10 db
friss csiperke
olaj
finomliszt
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát olajon megpirítjuk. A húst kuktába tesszük. A serpenyőben, amin a húst is pirítottuk, megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Kevés alaplével felöntjük, pár percig főzzük, majd a hagymás-alapleves keveréket ráöntjük a húsra. Annyi alaplevet töltünk még hozzá, hogy a húst ellepje. Ezután kerül bele a kömény, a fokhagyma, a pirospaprika, a bors, a gombatönkök felszeletelve. Lefedjük, puhára főzzük (akár 3 óra is lehet, a nincs kuktánk).
  2. A húst kivesszük, a gombafejeket kevés olajon lepirítjuk. A húslevet liszt és víz keverékével sűrítjük, hozzáadjuk a pirított gombát, a húst is visszatesszük. Lefedjük, 30 percig főzzük.
  3. Jázminrizzsel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása