TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Gombás marhaszelet
Gombás marhaszelet
Recept Gombás marhaszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.8.2021

Gombás marhaszelet

Laktató fogás, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Alapanyagok
500 g
rostélyos
2 db
vöröshagyma
300 g
gomba (friss vagy szárított)
Ízlés szerint
só, bors, őrölt kömény
Szükség szerint
olaj, zsír
Marha fűszerkeverék, leveskocka
Alaplé
Finomliszt sűrítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Ízlés szerint őrölt köménnyel is megszórhatjuk. A vöröshagymát kockázzuk, kevés olajon vagy zsíron lepirítjuk.
  2. A hússzeletek egyik felét lisztbe forgatjuk, majd rátesszük a pirított hagymára. A hús mindkét felét megpirítjuk.
  3. Alaplével felöntjük, lefedjük és elkezdjük párolni. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a szeletelt gombát. Ízlés szerint tovább fűszerezzük, a fedelet visszatesszük, puhára pároljuk.
  4. A hússzeleteket kivesszük, a főzőlevet liszttel sűrítjük. A húst visszatesszük, pár percig még főzzük, majd tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása