Gombás marhaszelet

Recept Gombás marhaszelet

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Laktató fogás, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

500 grostélyos
2 dbvöröshagyma
300 ggomba (friss vagy szárított)
Ízlés szerintsó, bors, őrölt kömény
Szükség szerintolaj, zsír
Marha fűszerkeverék, leveskocka
Alaplé
Finomliszt sűrítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Ízlés szerint őrölt köménnyel is megszórhatjuk. A vöröshagymát kockázzuk, kevés olajon vagy zsíron lepirítjuk.
  2. A hússzeletek egyik felét lisztbe forgatjuk, majd rátesszük a pirított hagymára. A hús mindkét felét megpirítjuk.
  3. Alaplével felöntjük, lefedjük és elkezdjük párolni. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a szeletelt gombát. Ízlés szerint tovább fűszerezzük, a fedelet visszatesszük, puhára pároljuk.
  4. A hússzeleteket kivesszük, a főzőlevet liszttel sűrítjük. A húst visszatesszük, pár percig még főzzük, majd tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás