Gombás marhaszelet
A recept előnye, hogy ez sokféle gombával készíthető, nem kell csakis csiperkére gondolni. A gomba és marhaszelet szerintem adja magát, abból már rossz nem lehet. Köretnek petrezselymes főtt burgonyát készítettem.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021
Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 gmarhahús szelet
2 dbvöröshagyma
300 gfriss vagy szárított gomba
só és bors
őrölt kömény
olaj
zsír
finomliszt
alaplé
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint őrölt köménnyel megszórjuk. A hagymát kockázzuk vagy szeleteljük, zsíron megpirítjuk. Rátesszük a lisztbe forgatott hússzeleteket, mindkét oldalát lepirítjuk.
- Alaplével felöntjük. Ha nincs, akkor vízzel és leveskockát morzsolunk bele. Ízlés szerint fűszerezzük, lefedve puhára pároljuk.
- Fél óra elteltével hozzáadjuk a gombát. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a hús már puha, a hússzeleteket kivesszük, a levet pedig liszttel sűrítjük.
- Visszatesszük a hússzeleteket, pár percig együtt főzzük, tálaljuk.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí plátky na houbách.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Saftiges Roastbeef mit Pilzsoße an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS