TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Gombás marhaszelet
Gombás marhaszelet
Recept Gombás marhaszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A recept előnye, hogy ez sokféle gombával készíthető, nem kell csakis csiperkére gondolni. A gomba és marhaszelet szerintem adja magát, abból már rossz nem lehet. Köretnek petrezselymes főtt burgonyát készítettem.

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2021

Gombás marhaszelet

A recept előnye, hogy ez sokféle gombával készíthető, nem kell csakis csiperkére gondolni. A gomba és marhaszelet szerintem adja magát, abból már rossz nem lehet. Köretnek petrezselymes főtt burgonyát készítettem.

20 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
marhahús szelet
2 db
vöröshagyma
300 g
friss vagy szárított gomba
só és bors
őrölt kömény
olaj
zsír
finomliszt
alaplé
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint őrölt köménnyel megszórjuk. A hagymát kockázzuk vagy szeleteljük, zsíron megpirítjuk. Rátesszük a lisztbe forgatott hússzeleteket, mindkét oldalát lepirítjuk.
  2. Alaplével felöntjük. Ha nincs, akkor vízzel és leveskockát morzsolunk bele. Ízlés szerint fűszerezzük, lefedve puhára pároljuk.
  3. Fél óra elteltével hozzáadjuk a gombát. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor a hús már puha, a hússzeleteket kivesszük, a levet pedig liszttel sűrítjük.
  5. Visszatesszük a hússzeleteket, pár percig együtt főzzük, tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása