Gombás marhaszelet

Recept Gombás marhaszelet

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A recept előnye, hogy ez sokféle gombával készíthető, nem kell csakis csiperkére gondolni. A gomba és marhaszelet szerintem adja magát, abból már rossz nem lehet. Köretnek petrezselymes főtt burgonyát készítettem.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gmarhahús szelet
2 dbvöröshagyma
300 gfriss vagy szárított gomba
só és bors
őrölt kömény
olaj
zsír
finomliszt
alaplé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint őrölt köménnyel megszórjuk. A hagymát kockázzuk vagy szeleteljük, zsíron megpirítjuk. Rátesszük a lisztbe forgatott hússzeleteket, mindkét oldalát lepirítjuk.
  2. Alaplével felöntjük. Ha nincs, akkor vízzel és leveskockát morzsolunk bele. Ízlés szerint fűszerezzük, lefedve puhára pároljuk.
  3. Fél óra elteltével hozzáadjuk a gombát. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor a hús már puha, a hússzeleteket kivesszük, a levet pedig liszttel sűrítjük.
  5. Visszatesszük a hússzeleteket, pár percig együtt főzzük, tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás