TopReceptek.hu Húsételek Pulykahús Gombás pulykamell
Gombás pulykamell
Recept Gombás pulykamell
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.5.2022

Gombás pulykamell

Finomság ebédre, vacsorára? Kár kihagyni!

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
pulykamell
1 db
vöröshagyma
200 g
csiperke, friss
1 db
leveskocka, lehetőség szerint gombás
bors, só, fűszerpaprika
finomliszt
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A pulykamellet szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk.
  3. A pulykaszeleteket fűszerpaprikával elkevert lisztbe forgatjuk, majd serpenyőben mindkét oldalát hirtelen lepirítjuk.
  4. A húst ráfektetjük a hagymára, hozzáadjuk a leveskockát, a felszeletelt gombát, vízzel felöntjük, puhára főzzük. Sűríteni már nem kell, de ha mégis hígnak tűnik, akkor ezt liszttel megtehetjük.
  5. Rizs vagy burgonya kiváló köret hozzá.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása