Gombás pulykamell

Recept Gombás pulykamell

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Pulykahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Finomság ebédre, vacsorára? Kár kihagyni!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Pulykahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gpulykamell
1 dbvöröshagyma
200 gcsiperke, friss
1 dbleveskocka, lehetőség szerint gombás
bors, só, fűszerpaprika
finomliszt
olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A pulykamellet szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk.
  3. A pulykaszeleteket fűszerpaprikával elkevert lisztbe forgatjuk, majd serpenyőben mindkét oldalát hirtelen lepirítjuk.
  4. A húst ráfektetjük a hagymára, hozzáadjuk a leveskockát, a felszeletelt gombát, vízzel felöntjük, puhára főzzük. Sűríteni már nem kell, de ha mégis hígnak tűnik, akkor ezt liszttel megtehetjük.
  5. Rizs vagy burgonya kiváló köret hozzá.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás