Gombás sertésszelet

Klasszikus főétel ebédre vagy vacsorára. Nem kell hozzá sok alapanyag, a végeredmény pedig egyszerűen tökéletes! A lágy, puha hús, a finom gomba, mustár, kolbász, egyszerű fűszerek teszik ezt a fogást tökéletessé. A tálalást sem kell túlgondolni, egy szelet hús, rizs, na meg az elmaradhatatlan szaft. Mi így szeretjük, maximum még házi csemegeuborkát adok hozzá.

Hozzáadta:, 21.8.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gombás sertésszelet

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gsertéshús szeletelve
200 ggomba (friss vagy fagyasztott)
1 dbvöröshagyma
pár szelet finom kolbász
1 kv. kanálmustár
1 ev. kanálbúzafinomliszt
1 gerezdfokhagyma
zsír
bors

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket (kb. 1 cm) sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
  2. A serpenyőben zsírt hevítünk, hirtelen megpirítjuk rajta a hússzeletek mindkét oldalát. A húst kivesszük, majd a fennmaradt zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a a kolbászt, zúzott fokhagymát és mustárt, pár percig együtt pirítjuk.
  3. Visszatesszük a hússzeleteket, hozzáadjuk a gombát, vízzel felöntjük kb addig, hogy pont ellepje a hússzeleteket, majd a húst puhára főzzük. Menetközben a husit megforgatjuk, ha kell, akkor még adunk hozzá vizet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. Miután a hús megpuhult, a husit kivesszük, a fennmaradó levet pedig ízlés szerint liszttel besűríthetjük. A husit visszatesszük, egyet rottyantunk rajta, majd tálaljuk. Szerintem a rizs a tökéletes köret.

Forrás: Vaření s Tomem