TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Gombás sertésszelet
Gombás sertésszelet
Recept Gombás sertésszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.8.2020

Gombás sertésszelet

Klasszikus főétel ebédre vagy vacsorára. Nem kell hozzá sok alapanyag, a végeredmény pedig egyszerűen tökéletes! A lágy, puha hús, a finom gomba, mustár, kolbász, egyszerű fűszerek teszik ezt a fogást tökéletessé. A tálalást sem kell túlgondolni, egy szelet hús, rizs, na meg az elmaradhatatlan szaft. Mi így szeretjük, maximum még házi csemegeuborkát adok hozzá.

20 perc
Elkészítés
80 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
sertéshús szeletelve
200 g
gomba (friss vagy fagyasztott)
1 db
vöröshagyma
pár szelet finom kolbász
1 kv. kanál
mustár
1 ev. kanál
búzafinomliszt
1 gerezd
fokhagyma
zsír
bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hússzeleteket (kb. 1 cm) sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
  2. A serpenyőben zsírt hevítünk, hirtelen megpirítjuk rajta a hússzeletek mindkét oldalát. A húst kivesszük, majd a fennmaradt zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a a kolbászt, zúzott fokhagymát és mustárt, pár percig együtt pirítjuk.
  3. Visszatesszük a hússzeleteket, hozzáadjuk a gombát, vízzel felöntjük kb addig, hogy pont ellepje a hússzeleteket, majd a húst puhára főzzük. Menetközben a husit megforgatjuk, ha kell, akkor még adunk hozzá vizet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. Miután a hús megpuhult, a husit kivesszük, a fennmaradó levet pedig ízlés szerint liszttel besűríthetjük. A husit visszatesszük, egyet rottyantunk rajta, majd tálaljuk. Szerintem a rizs a tökéletes köret.

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása