Gombás sertésszelet

Egy igazi klasszikus étel, amit nem lehet megunni. A jó kis gombás sertésszelettel sosem lövök mellé. Egyrészt egyszerű az elkészítése, másrészt a gyerekek és a férjem is nagyon szeretik. az ízesítése rajtunk múlik, én tökéletesen elégedett vagyok a só, bors és őrölt kömény hármasával. Mikor a husi már jó puha, a szószt egy kevés liszttel sűrítem, a fogást pedig petrezselyemzölddel díszített rizzsel és színes salátával tálalom.

Hozzáadta:, 15.9.2017
Kategória: Főételek
Recept Gombás sertésszelet

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
szeletelt sertéshús
sertészsír vagy olaj
vöröshagyma
bors
szalonna
őrölt kömény
szárított gomba
húsleveskocka
finomliszt sűrítéshez

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket sózzuk és borsozzuk. A hagymát felkockázzuk, a zsíron vagy olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, majd rátesszük a hússzeleteket.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. Hozzáadjuk az őrölt köményt, ízlés szerint sózzuk (vigyázat, a szalonna is eléggé fűszeres lehet). A szárított gombát vízbe mártjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, ha friss gombát használunk, akkor felszeleteljük és beletesszük a serpenyőbe.
  3. A húst vízzel felöntjük, belemorzsoljuk a húsleveskockát, lefedjük, és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Miután megpuhult, a húst kivesszük a serpenyőből, a lisztet egy kevés szószban csomómentesre keverjük, majd belekeverjük a szószba. Egyet forralunk rajta, visszatesszük a hússzeleteket, és már tálalhatjuk is.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai

Forrás: Pečené, varené s Ivou