Gombás sertésszeletek
Az egyik nagy kedvencem! Még szerencse, hogy gombát már a boltokban is szinte mindig kapni, így nem kell megvárni a gombaszezont. Persze a friss, erdei gomba tényleg tökéletes ehhez a recepthez, de most inkább a bolt által kínált lehetőségekkel éltem. Az egyik nemzetközi boltban nemcsak gombát, hanem gomba ízű leveskockát is tudtam vásárolni, így ezt használtam. Ha ez nincs, nem gond, mert a leveskocka is tökéletes! Húsnak sertéscombot választottam, majd a kész finomságot rizzsel tálaltam.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 28.7.2019
Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
5 szeletsertéscomb
2 dbvöröshagyma
300 gfriss gomba
ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
zsiradék (olaj vagy sertészsír)
gomba ízesítésű leveskocka
finomliszt
főzőtejszín
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk.
- A vöröshagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjük. A hússzeletek egyik oldalát lisztbe forgatjuk, majd a hagymám mindkét felét megpirítjuk. A húst a serpenyőben hagyjuk, vízben elkevert leveskockával felöntjük, kedvünkre ízesítjük, majd lefedjük és a húst elkezdjük párolni.
- Közben hozzáadjuk a szeletelt vagy negyedelt friss gombát. Ha szárított gombát használunk, akkor azt előtte áztassuk be vízbe.
- Amikor a hús már megpuhult, kivesszük, a mártást lisztes tejszínnel behabarjuk. Visszatesszük a hússzeleteket, egyet rottyantunk rajta, és elkészült. Rizzsel tálaljuk.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové plátky na houbách.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schweinefleisch in Pilzsoße an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS