Gombás sertésszeletek

Az egyik nagy kedvencem! Még szerencse, hogy gombát már a boltokban is szinte mindig kapni, így nem kell megvárni a gombaszezont. Persze a friss, erdei gomba tényleg tökéletes ehhez a recepthez, de most inkább a bolt által kínált lehetőségekkel éltem. Az egyik nemzetközi boltban nemcsak gombát, hanem gomba ízű leveskockát is tudtam vásárolni, így ezt használtam. Ha ez nincs, nem gond, mert a leveskocka is tökéletes! Húsnak sertéscombot választottam, majd a kész finomságot rizzsel tálaltam.

Hozzáadta:, 28.7.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gombás sertésszeletek

Hozzávalók

5 szeletsertéscomb
2 dbvöröshagyma
300 gfriss gomba
ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
zsiradék (olaj vagy sertészsír)
gomba ízesítésű leveskocka
finomliszt
főzőtejszín

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjük. A hússzeletek egyik oldalát lisztbe forgatjuk, majd a hagymám mindkét felét megpirítjuk. A húst a serpenyőben hagyjuk, vízben elkevert leveskockával felöntjük, kedvünkre ízesítjük, majd lefedjük és a húst elkezdjük párolni.
  3. Közben hozzáadjuk a szeletelt vagy negyedelt friss gombát. Ha szárított gombát használunk, akkor azt előtte áztassuk be vízbe.
  4. Amikor a hús már megpuhult, kivesszük, a mártást lisztes tejszínnel behabarjuk. Visszatesszük a hússzeleteket, egyet rottyantunk rajta, és elkészült. Rizzsel tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí