TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Gombás-szalonnás marhaszelet
Gombás-szalonnás marhaszelet
Recept Gombás-szalonnás marhaszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nagyon szeretem a marhahúst, de nem sűrűn kerül az asztalra. Néha azért sikerül beszerezni igazán minőségi, finom marhahúst, akkor viszont próbálom megadni a módját. Egyik nagy kedvenc ez a gombás-szalonnás, szaftos szelet. A mártás sűrűségét mindenki magának tudja alakítani, nekem a hígabb, sűrítés nélküli változat tetszik. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2021

Gombás-szalonnás marhaszelet

Nagyon szeretem a marhahúst, de nem sűrűn kerül az asztalra. Néha azért sikerül beszerezni igazán minőségi, finom marhahúst, akkor viszont próbálom megadni a módját. Egyik nagy kedvenc ez a gombás-szalonnás, szaftos szelet. A mártás sűrűségét mindenki magának tudja alakítani, nekem a hígabb, sűrítés nélküli változat tetszik. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
80 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
marharostélyos szeletelve
2 db
vöröshagyma
50 g
szalonna
300 g
friss gomba
Só és bors
Ízlés szerint őrölt kömény
zsír
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
80 perc
Sütés/főzés
  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint őrölt köménnyel is megszórhatjuk.
  2. A hagymát és szalonnát felkockázzuk. Kevés szíron a hagymát és szalonnát megpirítjuk. Rátesszük a hússzeleteket, mindkét oldalát megporítjuk.
  3. Alaplével vagy vízzel felöntjük (ha vízzel, akkor egy leveskockát is belemorzsoljunk), majd lefedjük és kb. fél órát pároljuk.
  4. Fél óra elteltével hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, ízlés szerint ismét sózzuk és borsozzuk, majd addig pároljuk, míg a gomba és hús meg nem puhul.
  5. Rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása