Gombás-szalonnás marhaszelet

Recept Gombás-szalonnás marhaszelet

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Nagyon szeretem a marhahúst, de nem sűrűn kerül az asztalra. Néha azért sikerül beszerezni igazán minőségi, finom marhahúst, akkor viszont próbálom megadni a módját. Egyik nagy kedvenc ez a gombás-szalonnás, szaftos szelet. A mártás sűrűségét mindenki magának tudja alakítani, nekem a hígabb, sűrítés nélküli változat tetszik. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gmarharostélyos szeletelve
2 dbvöröshagyma
50 gszalonna
300 gfriss gomba
Só és bors
Ízlés szerint őrölt kömény
zsír

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint őrölt köménnyel is megszórhatjuk.
  2. A hagymát és szalonnát felkockázzuk. Kevés szíron a hagymát és szalonnát megpirítjuk. Rátesszük a hússzeleteket, mindkét oldalát megporítjuk.
  3. Alaplével vagy vízzel felöntjük (ha vízzel, akkor egy leveskockát is belemorzsoljunk), majd lefedjük és kb. fél órát pároljuk.
  4. Fél óra elteltével hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, ízlés szerint ismét sózzuk és borsozzuk, majd addig pároljuk, míg a gomba és hús meg nem puhul.
  5. Rizzsel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás