Gombás-szalonnás marhaszelet
Nagyon szeretem a marhahúst, de nem sűrűn kerül az asztalra. Néha azért sikerül beszerezni igazán minőségi, finom marhahúst, akkor viszont próbálom megadni a módját. Egyik nagy kedvenc ez a gombás-szalonnás, szaftos szelet. A mártás sűrűségét mindenki magának tudja alakítani, nekem a hígabb, sűrítés nélküli változat tetszik. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021
Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 gmarharostélyos szeletelve
2 dbvöröshagyma
50 gszalonna
300 gfriss gomba
Só és bors
Ízlés szerint őrölt kömény
zsír
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint őrölt köménnyel is megszórhatjuk.
- A hagymát és szalonnát felkockázzuk. Kevés szíron a hagymát és szalonnát megpirítjuk. Rátesszük a hússzeleteket, mindkét oldalát megporítjuk.
- Alaplével vagy vízzel felöntjük (ha vízzel, akkor egy leveskockát is belemorzsoljunk), majd lefedjük és kb. fél órát pároljuk.
- Fél óra elteltével hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, ízlés szerint ismét sózzuk és borsozzuk, majd addig pároljuk, míg a gomba és hús meg nem puhul.
- Rizzsel tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí plátky na houbách se slaninou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rindfleisch in Pilz-Soße an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS