Gombás-tejszínes sertéscsíkok
Lehet, sokaknak a menza jut eszébe erről a fogásról, de nekem bizony az igaz, jó nagy, kiadós hétköznapi ebéd vagy vacsora. Mivel többen is testvérek vagyunk, anyukám mindig nagy adagokat készített, például a gombás-tejszínes sertéscsíkokból is. Anyu tökéletesen kezelte a dolgokat: amíg a hús fortyogott és puhult, addig ő mosogatott vagy éppen hozzálátott a körethez vagy a másnapi étel előkészítéséhez. A fogás pedig tökéletes!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.1.2020
Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
vöröshagyma
olaj
sertéshús
bors
só
csiperkegomba
húsleves vagy alaplé
főzőtejszín
fehérliszt
- A hozzávalók mennyiségét nem tudom grammra pontosan leírni, mert egy jó nagy darab sertéscombot kaptam, és ehhez próbáltam meg szemre igazítani a hozzávalókat.
- Ha körülbelül meg kéne adnom, akkor kb. 1 kg sertéshúshoz egy nagy fej vöröshagymát és fél kiló gombát használtam, 2-3 dc alaplevet és 200 ml főzőtejszínt, a sűrítéshez pedig nagyjából egy púpos evőkanál lisztet használtam.
- A sertéshúst csíkokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
- A vöröshagymán megpirítjuk a sertéshúst, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a gombát, felöntjük az alaplével és addig főzzük alacsony lángon, amíg a hús meg nem puhul.
- Liszttel elkevert főzőtejszínnel behabarjuk, ízlés szerint meg sózhatjuk és borsozhatjuk, esetleg egy evőkanál szójaszósszal dobhatjuk fel.
- Rizzsel tálaljuk.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové nudličky na smetaně.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bravčové rezance na smotane.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wieprzowina na śmietanie.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schweinestreifen in Sahnesoße an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS