TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Gombás töltelékkel töltött csirkecomb, ahogy nagymamám is készíti
Gombás töltelékkel töltött csirkecomb, ahogy nagymamám is készíti
Recept Gombás töltelékkel töltött csirkecomb, ahogy nagymamám is készíti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szeretem a csirkehúst, a comb pedig az egyik kedvenc részem. A hús szaftos, nem szárad ki, a bőre alá pedig ilyen finom tölteléket is lehet tölteni.

TopPetra TopPetra    ·   5.7.2023

Gombás töltelékkel töltött csirkecomb, ahogy nagymamám is készíti

Szeretem a csirkehúst, a comb pedig az egyik kedvenc részem. A hús szaftos, nem szárad ki, a bőre alá pedig ilyen finom tölteléket is lehet tölteni.

35 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
db
csirkecomb
ízlés szerint
grill fűszerkeverék
1 db
vöröshagyma
6 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint
kakukkfű

Töltelék 6 combhoz:

4 db
csiperkegomba
1 db
lilahagyma
3 db
tojás
50 g
reszelni való sajt
ízlés szerint
kakukkfű
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
  1. A felső és alsó combokat külön-külön előkészítjük.
  2. A töltelékhez az aprított hagymát olajon megporítjuk, hozzáadjuk az aprított gombát. Pár percig együtt pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Hozzáadjuk a felvert tojást, végül a reszelt sajtot is. Ha a tojás is megsült, akkor a töltelék kész.
  3. A combokba éles késsel kis táskákat vágunk, ebbe töltjük be a tölteléket.
  4. A megtöltött combokat megsózzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk.
  5. Egy tepsit előkészítünk, az aljára tesszük a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd erre helyezzük rá a töltött combokat.
  6. Lefedjük, 220 fokos sütőben kb. egy órát sütjük, majd a fedelet/fóliát eltávolítjuk, további 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása