Görög Souvlaki

A tavasz közeledtével itt az ideje megnézni, hogy a grillkészlet megvan-e, és nem árt átböngészni a jól bevált grillrecepteket. Nekem az egyik kedvencem a görög Souvlaki (szuvlaki). Először Görögországban találkoztam vele, és a helyiek szerint az egyik legfinomabb gyorsétel. Én ott bárányhúsból készültet ettem. Mivel a bárányhús elkészítése nem az erősségem, sertéshúsból és csirkehúsból készítem. A fűszerezése nagyon egyszerű, friss tzatzikivel és fokhagymaolajjal megkent bagettel egyszerűen verhetetlen.

Hozzáadta:, 2.3.2017
Kategória: Főételek
Recept Görög Souvlaki

Hozzávalók

600 gfelkockázott sertés szűzérme
100 mlolívaolaj
100 mlvörösbor
2 kv. kanálszárított oregánó
1 dbcitrom leve és héja
2 gerezdfokhagyma, késsel törve
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
szeletelt citrom tálaláshoz
TZATZIKI:
2 dbsalátauborka
300–400 gsűrű görög joghurt
4 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálkapor
1 kv. kanálfriss, szeletelt mentalevél
1–2 ev. kanálcitromlé
2–3 ev. kanálolívaolaj
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. A húst egy nagyobb tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, borral, citrom levével, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a fokhagymát, oregánót és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borsot. Nem sózzuk!Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A legjobb, ha a hús elmerül a pácban. Legalább 2 órát hűtőszekrényben pácoljuk, de ajánlott akár egy éjszakán át pácolni.
  3. Előkészítjük a nyársakat (fém- vagy vízbe mártott fanyársakat). A nyársra ráhúzzuk a pácolt húskockákat.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. A grillt begyújtjuk, a húst pedig minden oldalán megsózzuk, majd minden oldalán megsütjük – grillezzük.
  5. Tzatzsikivel tálaljuk, citromszeletekkel díszítjük, esetleg fokhagymás olajjal megkent kenyeret adhatunk hozzá.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt

Blogom: Vaření s Tomem