Görög Souvlaki
A tavasz közeledtével itt az ideje megnézni, hogy a grillkészlet megvan-e, és nem árt átböngészni a jól bevált grillrecepteket. Nekem az egyik kedvencem a görög Souvlaki (szuvlaki). Először Görögországban találkoztam vele, és a helyiek szerint az egyik legfinomabb gyorsétel. Én ott bárányhúsból készültet ettem. Mivel a bárányhús elkészítése nem az erősségem, sertéshúsból és csirkehúsból készítem. A fűszerezése nagyon egyszerű, friss tzatzikivel és fokhagymaolajjal megkent bagettel egyszerűen verhetetlen.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 2.3.2017
Kategória: Grill és BBQ, Grillnyárs, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
600 gfelkockázott sertés szűzérme
100 mlolívaolaj
100 mlvörösbor
2 kv. kanálszárított oregánó
1 dbcitrom leve és héja
2 gerezdfokhagyma, késsel törve
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
szeletelt citrom tálaláshoz
TZATZIKI:
2 dbsalátauborka
300–400 gsűrű görög joghurt
4 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálkapor
1 kv. kanálfriss, szeletelt mentalevél
1–2 ev. kanálcitromlé
2–3 ev. kanálolívaolaj
ízlés szerint só, bors
- A húst egy nagyobb tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, borral, citrom levével, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a fokhagymát, oregánót és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borsot. Nem sózzuk!
- A legjobb, ha a hús elmerül a pácban. Legalább 2 órát hűtőszekrényben pácoljuk, de ajánlott akár egy éjszakán át pácolni.
- Előkészítjük a nyársakat (fém- vagy vízbe mártott fanyársakat). A nyársra ráhúzzuk a pácolt húskockákat.
- A grillt begyújtjuk, a húst pedig minden oldalán megsózzuk, majd minden oldalán megsütjük – grillezzük.
- Tzatzsikivel tálaljuk, citromszeletekkel díszítjük, esetleg fokhagymás olajjal megkent kenyeret adhatunk hozzá.
Blogom: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Souvlaki - řecké jídlo.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Souvlaki - grécke jedlo.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Souvlaki – Griechische Spieße an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS