TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Görög Souvlaki
Görög Souvlaki
Recept Görög Souvlaki
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tavasz közeledtével itt az ideje megnézni, hogy a grillkészlet megvan-e, és nem árt átböngészni a jól bevált grillrecepteket. Nekem az egyik kedvencem a görög Souvlaki (szuvlaki). Először Görögországban találkoztam vele, és a helyiek szerint az egyik legfinomabb gyorsétel. Én ott bárányhúsból készültet ettem. Mivel a bárányhús elkészítése nem az erősségem, sertéshúsból és csirkehúsból készítem. A fűszerezése nagyon egyszerű, friss tzatzikivel és fokhagymaolajjal megkent bagettel egyszerűen verhetetlen.

Viki78    ·   2.3.2017

Görög Souvlaki

A tavasz közeledtével itt az ideje megnézni, hogy a grillkészlet megvan-e, és nem árt átböngészni a jól bevált grillrecepteket. Nekem az egyik kedvencem a görög Souvlaki (szuvlaki). Először Görögországban találkoztam vele, és a helyiek szerint az egyik legfinomabb gyorsétel. Én ott bárányhúsból készültet ettem. Mivel a bárányhús elkészítése nem az erősségem, sertéshúsból és csirkehúsból készítem. A fűszerezése nagyon egyszerű, friss tzatzikivel és fokhagymaolajjal megkent bagettel egyszerűen verhetetlen.

Alapanyagok
600 g
felkockázott sertés szűzérme
100 ml
olívaolaj
100 ml
vörösbor
2 kv. kanál
szárított oregánó
1 db
citrom leve és héja
2 gerezd
fokhagyma, késsel törve
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
szeletelt citrom tálaláshoz

TZATZIKI:

2 db
salátauborka
300–400 g
sűrű görög joghurt
4 gerezd
fokhagyma
2 ev. kanál
kapor
1 kv. kanál
friss, szeletelt mentalevél
1–2 ev. kanál
citromlé
2–3 ev. kanál
olívaolaj
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst egy nagyobb tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, borral, citrom levével, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a fokhagymát, oregánót és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borsot. Nem sózzuk!
  2. A legjobb, ha a hús elmerül a pácban. Legalább 2 órát hűtőszekrényben pácoljuk, de ajánlott akár egy éjszakán át pácolni.
  3. Előkészítjük a nyársakat (fém- vagy vízbe mártott fanyársakat). A nyársra ráhúzzuk a pácolt húskockákat.
  4. A grillt begyújtjuk, a húst pedig minden oldalán megsózzuk, majd minden oldalán megsütjük – grillezzük.
  5. Tzatzsikivel tálaljuk, citromszeletekkel díszítjük, esetleg fokhagymás olajjal megkent kenyeret adhatunk hozzá.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása