TopReceptek.hu Édes főételek Gombócok Gőzgombóc mákkal (vaníliapudinggal)
Gőzgombóc mákkal (vaníliapudinggal)
Recept Gőzgombóc mákkal (vaníliapudinggal)
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gőzgombóc mákkal, vaníliapudinggal meglocsolt tányéron tálalva az egyik kedvenc édes főételem. A gombócokat természetesen az elengedhetetlen szilvalekvárral töltöm meg, a tetejét pedig olvasztott vajjal és porcukorral elkevert mákkal dobom fel. A vaníliapuding pedig szerintem még finomabbá varázsolja. Egész egyszerűen a tányérra egy merőkanál vaníliapudingot teszek, és ezen tálalom az elkészített gombócokat. Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   22.3.2018

Gőzgombóc mákkal (vaníliapudinggal)

A gőzgombóc mákkal, vaníliapudinggal meglocsolt tányéron tálalva az egyik kedvenc édes főételem. A gombócokat természetesen az elengedhetetlen szilvalekvárral töltöm meg, a tetejét pedig olvasztott vajjal és porcukorral elkevert mákkal dobom fel. A vaníliapuding pedig szerintem még finomabbá varázsolja. Egész egyszerűen a tányérra egy merőkanál vaníliapudingot teszek, és ezen tálalom az elkészített gombócokat. Szerző: Lacusin

90 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
300 ml
tej
25 g
élesztő
1 kv. kanál
kristálycukor
csipet só
1 db
tojás
100 g
vaj
reszelt citromhéj

Szükségünk lesz még:

250 g
lekvár
100 g
darált mák
50 g
porcukor

Ízlés szerint:

vaníliapuding
Recept elkészítése
Nyomtatás
90 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt 100 ml langyos tejbe belemorzsoljuk, a cukrot is hozzáadjuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.%1
  2. Egy mási tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a reszelt citromhéjat, a tojást és a maradék tejet. Hozzáöntjük az élesztős tejet, majd az egészet sima állagú tésztává gyúrjuk. Lefedjük, meleg helyre tesszük, 45 percig kelesztjük.%2%3
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd mindegyik tésztaadagot 8-8 egyenlő részre osztjuk.
  4. A tésztaadagot kilapítjuk, lekvárral megtöltjük, a lekvárt becsomagoljuk és megformázzuk a gombócokat.%4
  5. Amíg a gombócok pihennek, egy edényben vizet forralunk, a pereméhez konyaruhát rögzítünk, majd erre a konyharuhára tesszük rá a gombócokat, amiket 10-15 percig gőzölünk.
  6. Az elkészült gombócokat felolvasztott vajjal meglocsoljuk, porcukorral elkevert mákkal megszórjuk.
  7. Én a tányérra, amin a gombócokat tálalom, egy merőkanálnyi vaníliapudingot teszek, és erre kerülnek a gombócok.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása