Grenadírmars

A házi az igazi! Az egyik kedvencem a grenadírmars, ahogy mi hívjuk, de a krumplis tészta is tökéletesen leírja ezt a tésztaételt. Nem kíméli a vonalakat, az igaz, de laktató, és ami a legfontosabb, nagyon finom! Burgonya, tészta, paprikás hagyma keveréke, amiből egy tányér sosem elég! Mi csemegeuborkával fogyasztjuk, a gyerekek pedig még néha ketchupot is tesznek rá.

Hozzáadta:, 12.8.2020
Kategória: Főételek, Tészták, Hús nélkül
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Grenadírmars

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
400-500 gtészta (kocka, fodros kocka)
2 dbvöröshagyma
5-6 dbburgonya
zsír
őrölt pirospaprika

Elkészítés menete

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Én szeretem kicsit szétfőzni a burgonyát, de ez ízlés dolga.
  2. A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk, a zsíron megpirítjuk, rászórjuk az őrölt pirospaprikát. Nem spóroltam, szerintem minél paprikásabb, annál jobb. Óvatosan dolgozzunk, nehogy a parika megégjen és keserű legyen!
  3. A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
  4. A burgonyát villával szétnyomjuk. Én szeretem, ha kicsit „darabosabb”. Elkeverjük a puha tésztával és a paprikás hagymával, majd jó alaposan elkeverjük.
  5. Ízlés szerint sózzuk, tálaljuk. Mi csemegeuborkával fogyasztjuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou