Grenadírmars

Hozzáadta: TopPetra, 12.8.2020
Kategória: Főételek, Tészták, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A házi az igazi! Az egyik kedvencem a grenadírmars, ahogy mi hívjuk, de a krumplis tészta is tökéletesen leírja ezt a tésztaételt. Nem kíméli a vonalakat, az igaz, de laktató, és ami a legfontosabb, nagyon finom! Burgonya, tészta, paprikás hagyma keveréke, amiből egy tányér sosem elég! Mi csemegeuborkával fogyasztjuk, a gyerekek pedig még néha ketchupot is tesznek rá.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.8.2020
Kategória: Főételek, Tészták, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
400-500 gtészta (kocka, fodros kocka)
2 dbvöröshagyma
5-6 dbburgonya
zsír
őrölt pirospaprika
só
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Én szeretem kicsit szétfőzni a burgonyát, de ez ízlés dolga.
- A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk, a zsíron megpirítjuk, rászórjuk az őrölt pirospaprikát. Nem spóroltam, szerintem minél paprikásabb, annál jobb. Óvatosan dolgozzunk, nehogy a parika megégjen és keserű legyen!
- A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
- A burgonyát villával szétnyomjuk. Én szeretem, ha kicsit „darabosabb”. Elkeverjük a puha tésztával és a paprikás hagymával, majd jó alaposan elkeverjük.
- Ízlés szerint sózzuk, tálaljuk. Mi csemegeuborkával fogyasztjuk.
Forrás: Pečené, varené s Ivou
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS