Grillázs- és puffasztott rizs tekercsek, amik ízeiben visszahozzák a gyerekkort.

A grillázs- és puffasztott rizs tekercs nálunk igazi klasszikus édesség. Emlékszem, ahogy mamám a sparhelten készített a karamellt, aprította a diót, majd tette rá a karamellás tölteléket az ostyára. Később pedig a puffasztott rizses változatot is imádtuk. Valamikor rétegesre készítette, több ostyalappal, de mi a tekercset valahogy jobban szerettük. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Grillázs:

300 gkristálycukor
250 gvaj
1 dbsűrített tej konzerv
250 gdarált vagy aprított dió

Puffasztott rizses töltelék:

4 dbtojás
4 ev. kanálkakaó
200 gporcukor
200 gmargarin
1 csomag (kb. 100 g)puffasztott rizs

Szükségünk lesz még:

2 dbostyalap

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
 1. Grillázs szelet:
  A cukrot edénybe tesszük, majd kis lángon addig melegítjük, amíg karamell nem lesz belőle. Én a cukrot nem keverem, csak megvárom, amíg megolvad és gyönyörű aranybarna lesz.
 2. Amikor a cukor elkészült, hozzáadjuk a vajat. Amikor már a vaj is elolvadt és elkeveredett a cukorral, akkor jön hozzá a sűrített tej. Megvárjuk, míg ez az alap fel nem forr, majd levesszük a lángról. Még amíg forró, belekeverjük a darált vagy aprított diót. Elkeverjük, kikészítjük az ostyalapokat és rákenjük a karamellás-diós tölteléket.
 3. A kenés előtt az ostyalapokat legalább 10 percig nedves kendőn pihentetjük. Így az ostyalap megpuhul és könnyebben tudjuk felcsavarni.
 4. A karamellás ostyalapokat felcsavarjuk, alufóliába csomagoljuk és kihűtjük.
 5. Puffasztott rizs tekercs:
  A tojást a cukorral és kakaóval gőzfürdő felett felverjük, egészen addig, amíg sűrű, habos keveréket nem kapunk. Ezután kerül bele a margarin, ezzel folytatjuk a massza felverését. A sűrű masszát levesszük a gőzfürdőről, belekeverjük a puffasztott rizst, elkeverjük, majd ez kerül az előkészített ostyalapokra (szintén legalább 10 percet pihent nedves kendőn).
 6. Ezt is alufóliába csomagoljuk, kihűtjük.
 7. Miután kihűltek, az ostya is puha, szépen szeletelhető.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás