Grillázs szelet – egyszerű és gyors

Recept Grillázs szelet – egyszerű és gyors
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem szerem a nagyon magasra rakott grillázs szeleteket, mert nem tudom őket szépen felszeletelni. Ezért is váltottam erre az „alacsonyabb” finomságra. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

250 gkristálycukor
250 gvaj
1 konzervédes, karamellás sűrített tej
250 gapróra vágott dió
8 dbostyalap

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot karamellizáljuk. Nem kevergetjük, mert csomós, rögös is lehet. Kevergetés nélkül megvárjuk, míg feloldódik, majd megbarnul. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott vajat. Vigyázat, köpköd, óvatosak legyünk! Most már lehet kevergetni. Amikor a vaj már feloldódott, hozzáadjuk a sűrített tejet, majd így főzzük kb. 5 percig.
  2. Hozzáadjuk a diót, még 3 percig főzzük. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen, mert attól keserű lesz.
  3. Levesszük a lángról, majd nagyon óvatosan rákenjük az ostyaszeletek felére. A másik ostyalappal lefedjük, nehezéket teszünk rá, egy éjszakán át pihentetjük.
  4. Másnap a nehezéket eltávolítjuk, ízlés szerint akár olvasztott csokival díszíthetjük, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás