Grillázs szelet sűrített tejjel

Recept Grillázs szelet sűrített tejjel

Hozzáadta: Viki78, 14.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A grillázs szelet sűrített tejjel gyerekkorom kedvenc süteménye! Ahányszor meglátogattuk nagymamát, mindig ezzel várt minket. Imádom a karamellt és a diót, és a gyerekek is így vannak ezzel. Örülök, hogy megtanultam a receptet, remélem, az unokákat én is ezzel várhatom.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 14.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

250 gkristálycukor
250 gmargarin
1 dobozédes sűrített tej
250 gaprított dió
1 csomagostyalap
2 táblacsokoládé
180 ml habtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kristálycukorból karamellt készítünk és hozzáadjuk a margarint, és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük. Ezután szintén folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az édes sűrített tejet, és 7 percig főzzük. Hozzákeverjük a 250 g apróra vágott diót, és további 3 percig főzzük.
  2. A süteményt a következőképp állítjuk össze: előkészítünk 4 ostyalapot. 3 ostyalapot megkenjük a krémmel. Lehetőleg mindegyik lapra azonos mennyiségű krém kerüljön és ügyeljünk arra, hogy még forró legyen, mert nagyon gyorsan megköt. Az ostyalapokat egymásra rakjuk, végül a tetejére kerül a 4. ostyalap.
  3. A süteményt lehetőleg egy éjszakán át lesúlyozzuk. Ez alatt szépen szelhető lesz a süti. Felszeleteljük, és olvasztott csokoládéba mártjuk (a habtejszínt felmelegítjük, beletörjük a csokoládét és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk). Miután a csokoládé megkötött, tálalhatjuk a sütit.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás