Grillázs szelet sűrített tejjel

A grillázs szelet sűrített tejjel gyerekkorom kedvenc süteménye! Ahányszor meglátogattuk nagymamát, mindig ezzel várt minket. Imádom a karamellt és a diót, és a gyerekek is így vannak ezzel. Örülök, hogy megtanultam a receptet, remélem, az unokákat én is ezzel várhatom.

Hozzáadta:, 14.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Grillázs szelet sűrített tejjel

Hozzávalók

250 gkristálycukor
250 gmargarin
1 dobozédes sűrített tej
250 gaprított dió
1 csomagostyalap
2 táblacsokoládé
180 ml habtejszín

Elkészítés menete

  1. A kristálycukorból karamellt készítünk és hozzáadjuk a margarint, és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük. Ezután szintén folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az édes sűrített tejet, és 7 percig főzzük. Hozzákeverjük a 250 g apróra vágott diót, és további 3 percig főzzük.
  2. A süteményt a következőképp állítjuk össze: előkészítünk 4 ostyalapot. 3 ostyalapot megkenjük a krémmel. Lehetőleg mindegyik lapra azonos mennyiségű krém kerüljön és ügyeljünk arra, hogy még forró legyen, mert nagyon gyorsan megköt. Az ostyalapokat egymásra rakjuk, végül a tetejére kerül a 4. ostyalap.
  3. A süteményt lehetőleg egy éjszakán át lesúlyozzuk. Ez alatt szépen szelhető lesz a süti. Felszeleteljük, és olvasztott csokoládéba mártjuk (a habtejszínt felmelegítjük, beletörjük a csokoládét és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk). Miután a csokoládé megkötött, tálalhatjuk a sütit.