TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Grillezett tarja burgonyával, alufóliában sülve
Grillezett tarja burgonyával, alufóliában sülve
Recept Grillezett tarja burgonyával, alufóliában sülve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Itt a nyár, és vele együtt a grillszezon is. Sajnos nem minden háztartásban van kert és grill felszerelés, és én is ebbe a kategóriába tartozok. Néha sikerül családi látogatásra eljutni, és ilyenkor mindig kihasználom a kert és a kerti grillezés adta lehetőségeket. Otthon viszont kicsit korlátozottak a lehetőségek. A grillezett tarja burgonyával, alufóliában sülve nem a szabadban, kinti grillen készült, hanem a konyhámban, de mégis örömet tudtam vele szeretni a családnak. Finom puha husi, burgonyával, fűszeresen.

Alexa96    ·   11.8.2017

Grillezett tarja burgonyával, alufóliában sülve

Itt a nyár, és vele együtt a grillszezon is. Sajnos nem minden háztartásban van kert és grill felszerelés, és én is ebbe a kategóriába tartozok. Néha sikerül családi látogatásra eljutni, és ilyenkor mindig kihasználom a kert és a kerti grillezés adta lehetőségeket. Otthon viszont kicsit korlátozottak a lehetőségek. A grillezett tarja burgonyával, alufóliában sülve nem a szabadban, kinti grillen készült, hanem a konyhámban, de mégis örömet tudtam vele szeretni a családnak. Finom puha husi, burgonyával, fűszeresen.

Alapanyagok
2 szelt
sertéstarja csonttal (3 cm vastag)
2 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
Argentin fűszerkeverék (kotányi)
3 szál
kakukkfű
2 szál
rozmaring
4 db
közepes burgonya
csipet őrölt pirospaprika
50 g
vaj
4 gerezd
fokhagyma
2 kisebb darab
szalonna
1 db
vöröshagyma
só, bors, őrölt kömény
friss zöldfűszer (ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst nem klopfoljuk, csupán meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a fűszerekkel és belemasszírozzuk a húsba. A húst egy lezárható fedelű dobozba tesszük, mellé rakjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd lezárjuk és legalább egy napra hűtőszekrénybe tesszük. A pácolást követően egy grillserpenyőben olajat hevítünk, majd a pácolt hús mindkét oldalát kb. 10-10 percig sütjük. A sütési idő természetesen a hús vastagságától és a serpenyőtől is függ.
  2. A burgonyát jó alaposan megmossuk, nem hámozzuk meg, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Kb. 0.5 cm vastagra felszeleteljük. Beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a zúzott fokhagymát, a nyolcad részekre vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Két jó nagy darab alufólia darabot előkészítünk. A fűszeres burgonyát két részre osztjuk. Az alufóliára rátesszük a burgonyát, ráteszünk egy szelet húst, a szalonnát, becsomagoljuk, majd kb. 30 percig sütjük.

Szerző: Naďa I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása