Grillezett tarja burgonyával, alufóliában sülve

Itt a nyár, és vele együtt a grillszezon is. Sajnos nem minden háztartásban van kert és grill felszerelés, és én is ebbe a kategóriába tartozok. Néha sikerül családi látogatásra eljutni, és ilyenkor mindig kihasználom a kert és a kerti grillezés adta lehetőségeket. Otthon viszont kicsit korlátozottak a lehetőségek. A grillezett tarja burgonyával, alufóliában sülve nem a szabadban, kinti grillen készült, hanem a konyhámban, de mégis örömet tudtam vele szeretni a családnak. Finom puha husi, burgonyával, fűszeresen.

Hozzáadta:, 11.8.2017
Kategória: Főételek
Recept Grillezett tarja burgonyával, alufóliában sülve

Hozzávalók

2 szeltsertéstarja csonttal (3 cm vastag)
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálArgentin fűszerkeverék (kotányi)
3 szálkakukkfű
2 szálrozmaring
4 dbközepes burgonya
csipet őrölt pirospaprika
50 gvaj
4 gerezdfokhagyma
2 kisebb darabszalonna
1 dbvöröshagyma
só, bors, őrölt kömény
friss zöldfűszer (ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. A húst nem klopfoljuk, csupán meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a fűszerekkel és belemasszírozzuk a húsba. A húst egy lezárható fedelű dobozba tesszük, mellé rakjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd lezárjuk és legalább egy napra hűtőszekrénybe tesszük. A pácolást követően egy grillserpenyőben olajat hevítünk, majd a pácolt hús mindkét oldalát kb. 10-10 percig sütjük. A sütési idő természetesen a hús vastagságától és a serpenyőtől is függ.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. A burgonyát jó alaposan megmossuk, nem hámozzuk meg, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Kb. 0.5 cm vastagra felszeleteljük. Beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a zúzott fokhagymát, a nyolcad részekre vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Két jó nagy darab alufólia darabot előkészítünk. A fűszeres burgonyát két részre osztjuk. Az alufóliára rátesszük a burgonyát, ráteszünk egy szelet húst, a szalonnát, becsomagoljuk, majd kb. 30 percig sütjük.

Szerző: Naďa I. (Rebeka)