TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Grillezett zöldség pikáns pácban
Grillezett zöldség pikáns pácban
Recept Grillezett zöldség pikáns pácban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.3.2021

Grillezett zöldség pikáns pácban

Isteni grillezett zöldség, igazán fűszeres ízekkel.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 db
padlizsán
1 db
cukkini
1 db
paprika, piros
1 db
paprika, sárga
5 db
gombafej
4 db
vöröshagyma
6 db
cherry paradicsom

Pác:

50 ml
szójaszósz
50 ml
almaecet
50 ml
balzsamecet
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
őrölt pirospaprika
4 - 5 gerezd
fokhagyma
chilli paprika
bors
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a hozzávalókat. A zöldséget felszeleteljük – a gomba kivételével lehetőleg mindegyiket egyforma vastag karikára. A gombát negyedeljük.
  2. Elkészítjük az öntetet. A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük (a fokhagymát természetesen előtte zúzzuk vagy nagyon apróra vágjuk), fél órát hűtőben pihentetjük.
  3. A zöldségeket megkenjük a páccal, majd rögtön kerülhet a grilltepsire. Ha sütőben sütjük, akkor 180 fokon, grill fokozaton kb. 10-15 percet. Közben még kenegethetjük a pikáns páccal.
  4. Tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása