Grillezett zöldség pikáns pácban

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 dbpadlizsán
1 dbcukkini
1 dbpaprika, piros
1 dbpaprika, sárga
5 dbgombafej
4 dbvöröshagyma
6 dbcherry paradicsom

Pác:

50 mlszójaszósz
50 mlalmaecet
50 mlbalzsamecet
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
4 - 5 gerezdfokhagyma
chilli paprika
bors
olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a hozzávalókat. A zöldséget felszeleteljük – a gomba kivételével lehetőleg mindegyiket egyforma vastag karikára. A gombát negyedeljük.
  2. Elkészítjük az öntetet. A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük (a fokhagymát természetesen előtte zúzzuk vagy nagyon apróra vágjuk), fél órát hűtőben pihentetjük.
  3. A zöldségeket megkenjük a páccal, majd rögtön kerülhet a grilltepsire. Ha sütőben sütjük, akkor 180 fokon, grill fokozaton kb. 10-15 percet. Közben még kenegethetjük a pikáns páccal.
  4. Tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás