TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Grízes szelet tejes krémmel
Grízes szelet tejes krémmel
Recept Grízes szelet tejes krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A grízes szelet tejes krémmel kiváló tésztából készül, amihez nincs szükségünk lisztre. A tésztalapba elsősorban darált mogyoró és gríz (búzadara) kerül, amitől finom és jó puha lesz. Nekem kinézetre a mézes szeleteket juttatja eszembe. Szinte luxuskategória a sütemény, mégis nagyon egyszerű. A három réteg tésztalap közé lágy tejes krém kerül (amit akár vaníliapudingos krémre is cserélhetünk). Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   3.5.2018

Grízes szelet tejes krémmel

A grízes szelet tejes krémmel kiváló tésztából készül, amihez nincs szükségünk lisztre. A tésztalapba elsősorban darált mogyoró és gríz (búzadara) kerül, amitől finom és jó puha lesz. Nekem kinézetre a mézes szeleteket juttatja eszembe. Szinte luxuskategória a sütemény, mégis nagyon egyszerű. A három réteg tésztalap közé lágy tejes krém kerül (amit akár vaníliapudingos krémre is cserélhetünk). Szerző: Triniti

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 ml
tej
100 g
darált mogyoró
240 g
cukor
300 g
dara
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna

Töltelék:

500 ml
tej
4 ev. kanál
búzafinomliszt
150 g
cukor
150 g
vaj

Díszítéshez:

csokiforgács
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A darált mogyorót, cukrot, darát és szódabikarbónát elkeverjük. Felöntjük a tejjel és addig dolgozzuk, amíg szépen össze nem áll a massza (csomómentesnek kell lennie). Miután ezzel elkészültünk, 3 órát pihentetjük.
  2. A tepsit (3x kell sütni) sütőpapírral kibéleljük, a masszát pedig 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket tésztaadagot elegyengetjük a tepsin és 180 fokon aranyszínűre sütjük. 20x30 cm-es tepsit használtam.
  3. A tésztalapokat egy tepsiben is megsüthetjük. Nekem szerencsém van, nagyobb a konyhám, így 3 tepsit készítettem elő. Mikor az egyik tésztalap megsült, kivettem, és betettem a másikat.
  4. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és csomómentesre keverjük. Sűrű kását főzünk, kihűtjük, majd beledolgozzuk a puha vajat.
  5. A krémet két egyenlő részre osztjuk. Az alsó tésztát megkenjük az egyik adag krémmel, rátesszük a második tésztalapot, ezt megkenjük a második adag krémmel, lefedjük a harmadik tésztalappal, a tetejét pedig csokiforgáccsal díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása