Gyömbéres karácsonyi sütemény mandulás krémmel

Recept Gyömbéres karácsonyi sütemény mandulás krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Hát ennél több már nem is kell! Finom, gyömbéres sütemény lágy mandulakrémmel összetapasztva! Mindez finom étcsokoládés öntettel és ehető díszekkel feldobva. A tészta gyorsan elkészül, klasszikus, amit a nyújtás és szaggatás előtt jól lehűtünk. A krém lágy, mandulás, gyömbéres, sőt, még egy csipet rum is került bele. Szerintem a süti mesés, tökéletes az ünnepekre! Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 gfinomliszt
150 gporcukor
170 gmargarin
100 gdarált mandula
2 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
1/2 kv. kanálszárított gyömbér (por)
1 kv. kanálsütőpor
csipet só

Krém:

150 gvaj
70 gdarált mandula
1/2 kv. kanálszárított gyömbér (por)
60 mlhabtejszín
40 gporcukor
1/2 ev. kanálrum

Öntet:

130 gfőzőcsoki
70 gmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ezután kinyújtjuk, kivágjuk a formákat, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 7 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a csokiöntetet: a csokoládét és a margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd ebbe mártjuk bele a megsült formák felét, majd kedvünkre díszítjük.
  4. Elkészítjük a krémet: a tejszínt felmelegítjuk, hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, a mandulát. Elkeverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot és kihűtjük. A vajat habosra verjük és beledolgozzuk a tejszínes-mandulás keveréket.
  5. A kész krémmel megkenjük a kis falatkák másik, nem csokoládés felét, majd egy krémes és egy csokoládés falatkát összetapasztunk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás