Gyömbéres karácsonyi sütemény mandulás krémmel

Hát ennél több már nem is kell! Finom, gyömbéres sütemény lágy mandulakrémmel összetapasztva! Mindez finom étcsokoládés öntettel és ehető díszekkel feldobva. A tészta gyorsan elkészül, klasszikus, amit a nyújtás és szaggatás előtt jól lehűtünk. A krém lágy, mandulás, gyömbéres, sőt, még egy csipet rum is került bele. Szerintem a süti mesés, tökéletes az ünnepekre! Szerző: Petra

Hozzáadta:, 14.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gyömbéres karácsonyi sütemény mandulás krémmel

Hozzávalók

Tészta:
300 gfinomliszt
150 gporcukor
170 gmargarin
100 gdarált mandula
2 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
1/2 kv. kanálszárított gyömbér (por)
1 kv. kanálsütőpor
csipet só
Krém:
150 gvaj
70 gdarált mandula
1/2 kv. kanálszárított gyömbér (por)
60 mlhabtejszín
40 gporcukor
1/2 ev. kanálrum
Öntet:
130 gfőzőcsoki
70 gmargarin

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ezután kinyújtjuk, kivágjuk a formákat, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 7 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a csokiöntetet: a csokoládét és a margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd ebbe mártjuk bele a megsült formák felét, majd kedvünkre díszítjük.
  4. Elkészítjük a krémet: a tejszínt felmelegítjuk, hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, a mandulát. Elkeverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot és kihűtjük. A vajat habosra verjük és beledolgozzuk a tejszínes-mandulás keveréket.
  5. A kész krémmel megkenjük a kis falatkák másik, nem csokoládés felét, majd egy krémes és egy csokoládés falatkát összetapasztunk.