TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Gyönyörű, levegős fánkok
Gyönyörű, levegős fánkok
Recept Gyönyörű, levegős fánkok

Nem árt az édes kényeztetés. Főleg akkor, ha azt egy puha, édes, levegős, lekvárral és porcukorral tuningolt fánkkal érjük el. Szerző: Naty A.

TopPetra TopPetra    ·   27.2.2022

Gyönyörű, levegős fánkok

Nem árt az édes kényeztetés. Főleg akkor, ha azt egy puha, édes, levegős, lekvárral és porcukorral tuningolt fánkkal érjük el. Szerző: Naty A.

Alapanyagok
500 g
rétesliszt
42 g
élesztő
70 g
kristálycukor
200 ml
langyos tej
2 db
tojássárga
csipet
lekvár, porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lekvár, porcukor kivételével minden hozzávalót elkeverjünk, a tésztát egy órát kelesztjük, meleg helyen, lefedve.
  2. A tésztát 4-5 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat.
  3. Még 15 percig kelesztjük.
  4. Forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük – az olajjal nem szabad spórolni, a fánkoknak az olaj tetején kell úszni.
  5. A megsült fánkokat lecsepegtetjük.
  6. A kihűlt fánkokat lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk – a lekvárt kevés rummal is elkeverhetjük. Én a töltéshez a rummal elkevert lekvárt süteményes zsákba kanalaztam, így töltöttem meg a fánkokat.

Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása