TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Gyönyörű, levegős fánkok
Gyönyörű, levegős fánkok
Recept Gyönyörű, levegős fánkok
TopPetra TopPetra    ·   27.2.2022

Gyönyörű, levegős fánkok

Nem árt az édes kényeztetés. Főleg akkor, ha azt egy puha, édes, levegős, lekvárral és porcukorral tuningolt fánkkal érjük el. Szerző: Naty A.

Alapanyagok
500 g
rétesliszt
42 g
élesztő
70 g
kristálycukor
200 ml
langyos tej
2 db
tojássárga
csipet
lekvár, porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lekvár, porcukor kivételével minden hozzávalót elkeverjünk, a tésztát egy órát kelesztjük, meleg helyen, lefedve.
  2. A tésztát 4-5 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat.
  3. Még 15 percig kelesztjük.
  4. Forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük – az olajjal nem szabad spórolni, a fánkoknak az olaj tetején kell úszni.
  5. A megsült fánkokat lecsepegtetjük.
  6. A kihűlt fánkokat lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk – a lekvárt kevés rummal is elkeverhetjük. Én a töltéshez a rummal elkevert lekvárt süteményes zsákba kanalaztam, így töltöttem meg a fánkokat.

Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása