Gyönyörű, levegős fánkok

Recept Gyönyörű, levegős fánkok
KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Gyönyörű, levegős fánkok

Nem árt az édes kényeztetés. Főleg akkor, ha azt egy puha, édes, levegős, lekvárral és porcukorral tuningolt fánkkal érjük el. Szerző: Naty A.

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Gyönyörű, levegős fánkok

ALAPANYAGOK

500 grétesliszt
42 gélesztő
70 gkristálycukor
200 mllangyos tej
2 dbtojássárga
csipet
lekvár, porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lekvár, porcukor kivételével minden hozzávalót elkeverjünk, a tésztát egy órát kelesztjük, meleg helyen, lefedve.
  2. A tésztát 4-5 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat.
  3. Még 15 percig kelesztjük.
  4. Forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük – az olajjal nem szabad spórolni, a fánkoknak az olaj tetején kell úszni.
  5. A megsült fánkokat lecsepegtetjük.
  6. A kihűlt fánkokat lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk – a lekvárt kevés rummal is elkeverhetjük. Én a töltéshez a rummal elkevert lekvárt süteményes zsákba kanalaztam, így töltöttem meg a fánkokat.

Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás