Gyors almás tekercs

A gyors almás tekercs elkészítése egyáltalán nem megerőltető. Az alapanyagokat is könnyen be tudjuk szerezni, az almás tölteléket és a tésztát is gyorsan meg tudjuk csinálni. A tepsibe csak rátesszük az almás tölteléket, erre a tésztát, megsütjük, kifordítjuk a tepsiből és felcsavarjuk. A tekercset persze porcukorral bőven megszórhatjuk. A tésztába a cukor mennyisége ízlés szerint módosítható, adhatunk hozzá többet és kevesebbe is. Szerző: Zlatulik

Hozzáadta:, 6.5.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gyors almás tekercs

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
100 gkristálycukor (ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető)
8 ev. kanálrétesliszt
Töltelék:
5-6 dbalma
1 csomagfahéjas cukor
2 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, elkeverjük a fahéjas cukorral és vaníliacukorral. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük az előkészített almát.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, belekeverjük a réteslisztet. A tésztát ráöntjük az almára, elegyengetjük, 160-170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kivesszük sütőből és nedves törlőkendővel lefedjük. Az almás süteményt a kendővel együtt egy másik tepsibe kifordítjuk. A sütőpapírt eltávolítjuk és óvatosan felcsavarjuk, a kendő segítségével.
  4. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk.