Gyors, édes kifli vaníliapudinggal töltve

Recept Gyors, édes kifli vaníliapudinggal töltve

Hozzáadta: TopPetra, 30.4.2022

Kategória: Péksütemények, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Néha megkívánom a péksüteményt, de nem szeretem, ha nincs benne töltelék. Erre tökéletes megoldás a vaníliapudinggal töltött kifli. Szerző: Milka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 30.4.2022

Kategória: Péksütemények, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Těsto:

1 kgrétesliszt
2 dlnapraforgóolaj
2 dbtojás
csipet
1 csomagsütőpor
2 kockaélesztő
6 dltej
8 evőkanálkristálycukor

Töltelék:

2 csomagvaníliapuding
8 dltej
6 evőkanálkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A pudingot megfőzzük, kihűtjük.
  2. A langyos tejet, élesztőt, cukrot elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk. Az élesztőt tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, olajat, tojásfejérjét. Belekerül a sütőporral elkevert és átszitált liszt, majd sima állagú tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát két részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk, kb. 60x45 cm-es lapra. Ezt vágjuk fel négyzetekre: 10x9 cm kb. Így laponként nagyjából 30 téglalapot kapunk.
  4. Az egyik felét a kis négyzeteknek bevagdossuk, a másik felére pedig rátesszük a pudingot. Felcsavarjuk, a rácsok felül legyenek! Kifli alakot formázunk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 20 percig pihentetjük.
  5. Felvert tojássárgával megkenjük (1 kanál tejjel verjük fel), mandulával megszórjuk.
  6. 180 fokos sütőben 9 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás