TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Gyors, édes kifli vaníliapudinggal töltve
Gyors, édes kifli vaníliapudinggal töltve
Recept Gyors, édes kifli vaníliapudinggal töltve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.4.2022

Gyors, édes kifli vaníliapudinggal töltve

Néha megkívánom a péksüteményt, de nem szeretem, ha nincs benne töltelék. Erre tökéletes megoldás a vaníliapudinggal töltött kifli. Szerző: Milka

Alapanyagok

Těsto:

1 kg
rétesliszt
2 dl
napraforgóolaj
2 db
tojás
csipet
1 csomag
sütőpor
2 kocka
élesztő
6 dl
tej
8 evőkanál
kristálycukor

Töltelék:

2 csomag
vaníliapuding
8 dl
tej
6 evőkanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A pudingot megfőzzük, kihűtjük.
  2. A langyos tejet, élesztőt, cukrot elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk. Az élesztőt tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, olajat, tojásfejérjét. Belekerül a sütőporral elkevert és átszitált liszt, majd sima állagú tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát két részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk, kb. 60x45 cm-es lapra. Ezt vágjuk fel négyzetekre: 10x9 cm kb. Így laponként nagyjából 30 téglalapot kapunk.
  4. Az egyik felét a kis négyzeteknek bevagdossuk, a másik felére pedig rátesszük a pudingot. Felcsavarjuk, a rácsok felül legyenek! Kifli alakot formázunk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 20 percig pihentetjük.
  5. Felvert tojássárgával megkenjük (1 kanál tejjel verjük fel), mandulával megszórjuk.
  6. 180 fokos sütőben 9 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása