TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Gyors, egyszerű tekercs. Finomság hirtelen jött vendégsereg esetén. A recepttel kezdők is megbirkóznak.
Gyors, egyszerű tekercs. Finomság hirtelen jött vendégsereg esetén. A recepttel kezdők is megbirkóznak.
Gyors, egyszerű tekercs. Finomság hirtelen jött vendégsereg esetén. A recepttel kezdők is megbirkóznak.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a recept annyira egyszerű, hogy szinte mindenki megbirkózik az elkészítésével. Nem kell hozzá sok gyakorlat, csak pár egyszerű hozzávaló. Készítsétek el velünk együtt, lepéjtek meg a vendégeket, vagy akár a családot ezzel a finomsággal.

TopPetra TopPetra    ·   23.10.2023

Gyors, egyszerű tekercs. Finomság hirtelen jött vendégsereg esetén. A recepttel kezdők is megbirkóznak.

Ez a recept annyira egyszerű, hogy szinte mindenki megbirkózik az elkészítésével. Nem kell hozzá sok gyakorlat, csak pár egyszerű hozzávaló. Készítsétek el velünk együtt, lepéjtek meg a vendégeket, vagy akár a családot ezzel a finomsággal.

30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
tojás
4 evőkanál
víz
120 g
kristálycukor
165 g
búzafinomliszt

Krém:

350 ml
tej
110 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
40 g
vanília ízű pudingpor
200 g
vaj
ízlés szerint
kakaó

Díszítéshez:

csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral habbá verjük. Beledolgozzuk a vizet, majd a kemény habbá vert tojáshabot is beleforgatjuk. Utolsó lépésben adjuk hozzá a lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Amikor megsült, felcsavarjuk a sütőpapírral együtt, majd nedves konyharuhába csavarjuk. Kihűtjük.
  4. A tejből, cukorból, vaníliacukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, hűlés közben néha meg-megkeverjük.
  5. A pudingba beledolgozzuk a puha vajat, majd a kakaót is.
  6. A tésztát lapra csavarjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk, a krémmel megkenjük. Ismét felcsavarjuk, hűtőbe tesszük. A tetejét olvasztott csokival díszítjük. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása