Gyors, egyszerű túrós nudli

Törekszem az egyszerűségre, ha a család gyorsan szeretne valami finomat, és éppen nincs kéznél olyan, amit csak meg kell melegíteni. Ilyenkor ici-pici türelemre intem a gyerekeket és hozzálátok valamihez. Ez sokszor csak egy gyors melegszendvics, de ha szerencsém van és otthon is van minden hozzávaló, akkor kb. 20 perc alatt elkészítem a túrós nudlikat. Először a vizet teszem fel főni, majd hozzálátok a tésztához. Menetközben a zsemlemorzsát pirítom meg a cukorral, a végén pedig egy kis vajat olvasztok. Ennyi kell neki. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 30.4.2020
Kategória: Főételek, Édes főételek
Előkészítési idő:
Recept Gyors, egyszerű túrós nudli

Hozzávalók

Tészta:
250 glágy, kádas túró
1 db tojás
kb. 125 mlbúzadara
csipet só
Szükségünk lesz még:
1 marékzsemlemorzsa
vaj
cukor

Elkészítés menete

  1. A túrót, tojást, sót és a darát elkeverjük. A darát érdemes apránként beledolgozni és annyit adagolni hozzá, hogy, hogy szép formázható legyen.
  2. Ahogy apránként hozzáadjuk a darát, a dara szépen magába szívja a nedvességet. Ha gyorsan és sok darát adagolunk, akkor a tészta akár kemény is lehet.
  3. Vizet forralunk. A tésztát két részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, hosszú henger alakúra, majd tetszőleges hosszúságú darabokra vágjuk.
  4. Ezekből formázzuk meg a nudlikat. A nudlikat forró vízbe tesszük, majd miután felúsztak a víz felszínére, további 3 percig főzzük.
  5. A zsemlemorzsát száraz serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és addig pirítjuk, amíg szép aranyszínű nem lesz.
  6. A serpenyőbe tesszük a lecsepegtetett nudlikat és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd ízlés szerinti mennyiségű olvasztott vajjal is meglocsoljuk.