Gyors és egyszerű karamellás öntet

Recept Gyors és egyszerű karamellás öntet
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű és gyors karamellás öntet, ami ideális süteményekhez, fagyihoz... Szerintem mindenkinek van pár ötlete, mire is lehet használni.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

300 gkristálycukor
200 ghabtejszín
125 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot magas falú edénybe szórjuk, karamellt készítünk. Ügyeljünk arra, hogy túl sokáig ne „égessük”, mert akkor túl sötét lesz a karamell.
  2. Hozzáadjuk a vajat, majd addig kevergetjük, amíg a vaj fel nem oldódik.
  3. Tejszínnel felöntjük, ez elég heves reakciót vált ki – ügyeljünk arra, hogy ne égessük meg magunkat. Ezért van szükség a magas falú edényre. Addig főzzük, amíg szép sima öntetet nem kapunk. A lágy öntetet kis üvegekbe töltjük, kihűtjük.
  4. Ha netán nem oldódna fel minden, akkor érdemes szűrőn keresztül az üvegekbe tölteni. A folyós öntet a hűtőben kellően megdermed, sűrűbb lesz.

Forrás: Recepty z mojej kuchyne

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás