TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes krémek, öntetek Gyors és egyszerű karamellás öntet
Gyors és egyszerű karamellás öntet
Recept Gyors és egyszerű karamellás öntet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerű és gyors karamellás öntet, ami ideális süteményekhez, fagyihoz... Szerintem mindenkinek van pár ötlete, mire is lehet használni.

TopPetra TopPetra    ·   29.1.2022

Gyors és egyszerű karamellás öntet

Egyszerű és gyors karamellás öntet, ami ideális süteményekhez, fagyihoz... Szerintem mindenkinek van pár ötlete, mire is lehet használni.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

300 g
kristálycukor
200 g
habtejszín
125 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot magas falú edénybe szórjuk, karamellt készítünk. Ügyeljünk arra, hogy túl sokáig ne „égessük”, mert akkor túl sötét lesz a karamell.
  2. Hozzáadjuk a vajat, majd addig kevergetjük, amíg a vaj fel nem oldódik.
  3. Tejszínnel felöntjük, ez elég heves reakciót vált ki – ügyeljünk arra, hogy ne égessük meg magunkat. Ezért van szükség a magas falú edényre. Addig főzzük, amíg szép sima öntetet nem kapunk. A lágy öntetet kis üvegekbe töltjük, kihűtjük.
  4. Ha netán nem oldódna fel minden, akkor érdemes szűrőn keresztül az üvegekbe tölteni. A folyós öntet a hűtőben kellően megdermed, sűrűbb lesz.

Forrás: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása