TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Gyors és finom tejszínes csirke. Kipróbáltam, azóta pedig elég gyakran készítem!
Gyors és finom tejszínes csirke. Kipróbáltam, azóta pedig elég gyakran készítem!
Recept Gyors és finom tejszínes csirke. Kipróbáltam, azóta pedig elég gyakran készítem!
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.1.2024

Gyors és finom tejszínes csirke. Kipróbáltam, azóta pedig elég gyakran készítem!

A tejszínes csirke a paprikás csirke mellett a másik nagy kedvenc. Tejföl helyett tejszínnel készítem, a végeredmény pedig magáért beszél.

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
csirkemell vagy filézett csirkecomb hasonló mennyiségben
1 db
vöröshagyma
750 ml
alaplé
250 ml
főzőtejszín
2-3 kávéskanál
búzafinomliszt
ízlés szerint
ízlés szerint
bors és csilli
ízlés szerint
fűszerpaprika
szükség szerint
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vöröshagymát kockázzuk, az olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst. Kifehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, majd alaplével felöntjük.
  2. A húst puhára főzzük.
  3. A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a húshoz. Pár percig főzzük.
  4. Tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása