Gyors házi leveles tészta

Hozzáadta: TopPetra, 16.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Tippek és trükkök, Tészták, Leveles tészta
KÜLDÖTT KÉPEK
A leveles tészta egy nagyon kedvelt alapanyag a konyhánkban, felhasználása nagyon sokoldalú. Sajnos azonban kevesünknek van kedve és/vagy ideje arra, hogy otthon készítsük el. Őszinte leszek, én is gyakran veszem meg a kész bolti tésztát. Aztán felfedeztem ezt a gyors változatot, és teljesen meg vagyok vele elégedve.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Tippek és trükkök, Tészták, Leveles tészta
ALAPANYAGOK
Villámgyors leveles tészta (kb 500 g):
250 gbúzafinomliszt
1/2 kv. kanálsó
125 gvaj, 50 g + 75 g
kb 120 mlvíz
liszt hintéshez
- A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a sóval elkeverjük, Hozzáadjuk az 50 g, kis kockákra vágott vajat és kézzel vagy kézi robotgéppel morzsa állagúvá dolgozzuk. Próbáltam kézzel és géppel is, az eredmény ugyanaz.
- A morzsához lassan hozzáöntjük a vizet és puha tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy a vizet fokozatosan adjuk hozzá a morzsához, és minden egyes adag után jól eldolgozzuk.
- A nem megkent tésztarészt (a tészta 1/3 része) a vajjal megkent részre hajtjuk, erre pedig ráfordítjuk a vajas harmadot.
- Végül a tésztát még néhányszor hajtsuk össze és nyújtsuk ki. Háromszor-négyszer elég. A nyújtás során, szükség esetén lisztezzük be a tésztát és igyekezzünk nem túl erősen nyújtani és rányomni a tésztára.
Forrás: Vikendovepeceni
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS