TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Gyors joghurtos tészta percek alatt – ha nincs otthon kenyér
Gyors joghurtos tészta percek alatt – ha nincs otthon kenyér
Recept Gyors joghurtos tészta percek alatt – ha nincs otthon kenyér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Előfordul, hogy elfelejtek bevásárolni, vagy pont a bevásárlás során nem veszem meg azokat a dolgokat, amire a legnagyobb szükség lenne a konyhában. Ilyenkor előveszem a „B” tervet, és az otthoni hozzávalókból próbálom pótolni az elmaradást. Kenyér és péksütemény helyett remek ötlet a gyors joghurtos tészta. Csak összekeverjük (az élesztőt simán belemorzsoljuk), tepsire tesszük, és megsütjük. Altalában fele-fele arányban sima cipót és töltött lepénykéket is készítek. A lepénykéket sajttal, sonkával, paradicsomos szósszal töltve, és ideális vacsorának, a cipót pedig másnapra akár uzsonnának, tízórainak.

TopPetra TopPetra    ·   23.10.2017

Gyors joghurtos tészta percek alatt – ha nincs otthon kenyér

Előfordul, hogy elfelejtek bevásárolni, vagy pont a bevásárlás során nem veszem meg azokat a dolgokat, amire a legnagyobb szükség lenne a konyhában. Ilyenkor előveszem a „B” tervet, és az otthoni hozzávalókból próbálom pótolni az elmaradást. Kenyér és péksütemény helyett remek ötlet a gyors joghurtos tészta. Csak összekeverjük (az élesztőt simán belemorzsoljuk), tepsire tesszük, és megsütjük. Altalában fele-fele arányban sima cipót és töltött lepénykéket is készítek. A lepénykéket sajttal, sonkával, paradicsomos szósszal töltve, és ideális vacsorának, a cipót pedig másnapra akár uzsonnának, tízórainak.

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
10 g
friss élesztő
1/2 kv. kanál
kristálycukor
1/2 kv. kanál
50 g
vaj
100 g
natúr joghurt vagy tejföl (20%)
250 ml
víz
2 ev. kanál
olaj
sonka, sajt, oregánó, ketchup, paradicsompüré
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sütőporral, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót és a cukrot. Elkeverjük, majd beleöntjük a langyos vizet, a felolvasztott vajat, a natúr joghurtot (vagy tejfölt) és az olajat.
  2. Jó alaposan elkeverjük, majd a kapott tésztából cipót formázunk. A cipót 10 kisebb egyenlő darabra osztjuk.
  3. Minden kis tésztakupacból kis korongot formázunk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a közepére pedig egy pohár talpával/aljával kis mélyedést nyomunk. Ebbe kerül bele a töltelék. Ha nem szeretnénk tölteni, akkor a tepsire csak sima gombócokat teszünk, és a sütés után finom cipókat veszünk ki a sütőből.
  4. 200 fokon aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása