TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Gyors kefires kocka tejfölös-csokoládés öntettel
Gyors kefires kocka tejfölös-csokoládés öntettel
Recept Gyors kefires kocka tejfölös-csokoládés öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gyors kefires kocka tejfölös-csokoládés öntettel tényleg egy nagyon gyors és egyszerű sütemény. A tészta hozzávalóit csak elkeverjük (nem tart tovább 5 percnél), megsütjük, és amíg a kefires sütemény készül a sütőben, az olvasztott csokoládét vagy boltban vásárolt csokoládéöntetet elkeverjük a tejföllel. Bevallom, néha a tejfölbe csak kakaót és vaníliacukrot szórok, de így is finom. Pillanatok alatt eltűnik a tepsiről. Ha esetleg egy kis édesebbre is vágyunk, akkor a megsült tésztát bátran kettévághatjuk és lekvárral megkenhetjük, majd ismét összetapasztjuk.

Babu27    ·   20.1.2017

Gyors kefires kocka tejfölös-csokoládés öntettel

A gyors kefires kocka tejfölös-csokoládés öntettel tényleg egy nagyon gyors és egyszerű sütemény. A tészta hozzávalóit csak elkeverjük (nem tart tovább 5 percnél), megsütjük, és amíg a kefires sütemény készül a sütőben, az olvasztott csokoládét vagy boltban vásárolt csokoládéöntetet elkeverjük a tejföllel. Bevallom, néha a tejfölbe csak kakaót és vaníliacukrot szórok, de így is finom. Pillanatok alatt eltűnik a tepsiről. Ha esetleg egy kis édesebbre is vágyunk, akkor a megsült tésztát bátran kettévághatjuk és lekvárral megkenhetjük, majd ismét összetapasztjuk.

Alapanyagok

Tészta:

250 ml
kefir
250 g
porcukor
250 g
búzafinomliszt
1 ev. kanál
kakaó
9 ev. kanál
olaj
1 db
tojás
1 ev. kanál
szódabikarbóna

Öntet:

100 g
főzőcsokoládé
400 ml
tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és sima állagú tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát egy kisebb tepsiben 160 fokon megsütjük. Minden sütő más, így érdemes a süteményre rá-ránézni sütés közben, és elvégezni a tűpróba-tesztet.
  3. Az öntethez 100 g csokoládét felolvasztunk, kicsit lehűtjük és belekeverjük a 400 ml tejfölt.
  4. Az öntetet ráöntjük a sütemény tetejére (amit előtte hagytunk kihűlni). A kész sütemény fantasztikusan finom, nedves, az öntet a tetején pedig tökéletesen kiegészíti.

 

 

Blogon Renyve: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása