Gyors kevert szelet
Ha hirtelen nem várt látogatók toppannak be, és nem tudjuk, mivel is kínáljuk őket, akkor aránylag rövid idő alatt elkészíthető a gyors kevert szelet. A tészta pikk-pakk elkészül, szerintem nem tart tovább 10 percnél, további 5 perc, amíg kivajazzuk és kilisztezzük a sütőt, és beleöntjük a világos tésztát. Egy-két perc alatt rákerül a kakaós tészta, villával gyorsan megbolondítjuk a mintázatot, a sütő pedig nagyjából 35 perc alatt elvégzi a dolgát. Nem villámgyors, de mégis aránylag rövid időn belül egy tartalmas finomság varázsolható az asztalra. A legjobb, hogy a hozzávalók kiméréséhez tényleg csak egy bögrére és evőkanálra van szükség.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 19.7.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Hozzávalók:
4 dbtojás
2 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
1/2 bögreolaj
1 bögretej
1 dbsütőpor
2 ev. kanálkakaó
- A lisztet, sütőport, cukrot, tojást, olajat és tejet tésztává dolgozzuk. A tészta kb. 2/3-át kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük. A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaót, elkeverjük, majd tetszőleges mintázatot formázva ráöntjük a világos tésztára. Egy villát a tésztába szúrunk és körkörös vagy kedvünk szerinti mozdulatokkal a világos és kakaós tésztát „összekeverjük”.
- A süteményt közepes hőfokon kb. 35 percig sütjük – tűpróbával győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
- A sütit kivesszük a sütőből, kihűtjük és felszeleteljük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS