Gyors mártás tésztához, gnoccihoz
Ha nincs túl sok idő a vacsora vagy ebéd elkésztésére, akkor bizony elég nagy fejtörést tud néha okozni, mit is lehet a családnak tálalni. A tészta és a bolti gnocci ilyenkor szinte életmentő lehet, és nincs más dolgunk, mint valami finom szószt alkotni. Az egyik nagy kedvencem a gyors mártás tésztához, gnoccihoz. Az alapját a finom füstölt kolbász és a paradicsompüré alkotja, megspékelve egy kis szalonnával és fűszerekkel, a tetején az elengedhetetlen sajttal. 30 perc alatt elkészül, és nagyon laktató.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 25.9.2017
Kategória: Mártások, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
300 gminőségi füstült kolbász (pl. kabanos)
2 dbnagy fej hagyma
5 gerezdfokhagyma
egy kis darab szalonna
350 mlparadicsompüré
kb. 250 mlketchup
2 kv. kanálcukor
száraz zöldfűszer: bazsalikom, kakukkfű, oregánó
só, bors
tészta
- A szalonnát felkockázzuk és egy kevés zsíron zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott kolbászt és együtt pirítjuk.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsompürét, a ketchupot, a fokhagymát, a zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, a cukrot, sózzuk és borsozzuk, szükség szerint egy kevés vízzel felöntjük, majd az egész szószt felforraljuk.
- Pár percig főzzük, majd a lángot kisebb fokozatra vesszük. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tésztát a kész szósszal tálaljuk.
- Aki erősebben szereti, akár chillit is adhat a szószhoz, a szószos tésztát pedig a végén reszelt sajttal megszórjuk.
Szerző: Nada I. (Rebeka)
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS