TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Gyors morva kalács kelesztés nélkül, ahogy mamám készíti
Gyors morva kalács kelesztés nélkül, ahogy mamám készíti
Recept Gyors morva kalács kelesztés nélkül, ahogy mamám készíti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szeretem a kelesztés nélküli süteményeket. Kelesztés nélkül is nagyon puhák és szaftosak, ráadásul az elkészítése is felgyorsul.

TopPetra TopPetra    ·   21.6.2023

Gyors morva kalács kelesztés nélkül, ahogy mamám készíti

Szeretem a kelesztés nélküli süteményeket. Kelesztés nélkül is nagyon puhák és szaftosak, ráadásul az elkészítése is felgyorsul.

25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 g
búzafinomliszt
170 ml
tej
100 ml
olaj
1 db
tojás
1/2 db
élesztő
2 evőkanál
kristálycukor
1/2 csomag
vaníliacukor
2/3 csomag
sütőpor
kenéshez
tojás

Töltelék:

100 ml
tej
100 g
darált mák
35 g
kristálycukor
1 és 1/2 evőkanál
rum
1/2 kávéskanál
őrölt fahéj

Morzsa:

1 evőkanál
vaj
2 evőkanál
kristálycukor
2 és 1/2 evőkanál
rétesliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk. Mivel sütőpor is van benne, nem kell órákat várni a kelesztéssel, rögtön lehet a tésztával dolgozni.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a korongokat. Kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  3. Egy kisebb pohár aljával lyukakat nyomunk a kis korongokba, ide kerül majd a töltelék.
  4. A kis korongokat felvert tojással megkenjük. A langyos tejet, cukrot, mákot, rumot, fahéjat elkeverjük, ezt kanalazzuk a korongok közepére.
  5. A morzsához a hozzávalókat elkeverjük, ezt szórjuk a tetejére.
  6. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása